Forum Suedia Info
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Flux RSS

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Ultimele subiecte
» Impozitarea in Suedia
Sugestii, reclamatii, propuneri, etc. EmptyMar Iul 10, 2018 9:03 am Scris de haiku

» Fanfare Ciocarlia in concert la Stockholm pe 15 iulie 2018
Sugestii, reclamatii, propuneri, etc. EmptyMier Iul 04, 2018 1:21 am Scris de cocoshel

» Numere personale in Suedia (personnummer)
Sugestii, reclamatii, propuneri, etc. EmptyJoi Noi 30, 2017 2:24 am Scris de Roxyrox

» Şcolarizare/perfecţionare angajat
Sugestii, reclamatii, propuneri, etc. EmptySam Oct 14, 2017 7:16 am Scris de costel igorov

» Locuri de munca Suedia
Sugestii, reclamatii, propuneri, etc. EmptyLun Sept 11, 2017 5:34 am Scris de mihaelaiosip

» Caut chirie in Goteorg
Sugestii, reclamatii, propuneri, etc. EmptyDum Iul 23, 2017 4:10 am Scris de fratilaalex

» Infiintare firma.
Sugestii, reclamatii, propuneri, etc. EmptyVin Iul 07, 2017 6:00 pm Scris de marcellmc

» Emigrare in Suedia? Informatii si discutii pro si contra.
Sugestii, reclamatii, propuneri, etc. EmptyLun Apr 10, 2017 4:53 am Scris de 1parazit

» autoturism inmatriculat in Romania
Sugestii, reclamatii, propuneri, etc. EmptyDum Mar 26, 2017 12:24 am Scris de megan6X

Cine este conectat?
În total sunt 11 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 11 Vizitatori :: 1 Motor de căutare

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]

Recordul de utilizatori conectați a fost de 160, Sam Oct 05, 2024 1:24 pm
Reclama ta aici

Sugestii, reclamatii, propuneri, etc.

5 participanți

In jos

Sugestii, reclamatii, propuneri, etc. Empty O PERCEPTIE MAI DIFERITA

Mesaj  Adriano Vin Iun 17, 2011 11:00 am

PERCEPTIE

Statia metro L'ENFANT PLAZA din Washington, DC, intr-o zi friguroasa, pe 12 ianuarie 2007.

On om cu o vioara a cantat sase piese de Bach timp de 45 de minute. In timpul acesta aproximativ 2000 de oameni au trecut prin acea statie,

majoritatea in drum spre serviciu. Dupa vreo trei minute un om intre doua varste l-a observat si s-a oprit sa-l asculte pentru cateva secunde,

apoi a grabit pasul, manat probabil de programul sau strict.

4 minute mai tarziu:

Violonistul a primit primul sau dolar, o femeie i l-a aruncat in palarie fara sa se opreasca.

6 minute:

Un tanar se reazema de perete ca sa-l asculte, dupa care se uita la ceas si pleaca in trap usor spre peron.

10 minute:

Un copil de 3 ani se opreste in fata muzicianului dar maica-sa il trage grabita de hainuta. Copilul se mai opreste odata sa-l priveasca pe violonist

dar maica-sa il impinge nervoasa inainte, asa ca cei doi se misca, el inrorcand capul din cand in cand. Lucrul asta se repeta cu mai multi copii

iar parintii ii imping de la spate, grabiti sa ajunga la treburile lor.

45 minute:

Muzicantul a cantat in continuare. Numai sase oameni s-au oprit sa-l asculte pentru cateva momente. Circa 20 au aruncat niste bani.

Omul a colectat in total $32.

Dupa o ora:

El a terminat de cantat si s-a lasat tacerea. Nimeni nu l-a observat, nimeni nu l-a aplaudat...

Nimeni n-a remarcat, dar acesta era Joshua Bell, unul dintre cei mai buni muzicieni ai lumii. El a interpretat cateva din cele mai dificile piese

scrise vreodata, pe o vioara estimata la $3,5 milioane. Cu cateva zile inainte, umpluse o sala de concerte din Boston .

Valoarea medie a biletelor $100.

Povestea este adevarata. Concertul din statia de mertro, a fost organizat de catre Washington Post ca un experiment social

asupra perceptiei, gustului si prioritatilor oamenilor.

Problemele care s-au pus:

*Intr-un loc public, la o ora nepotrivita, santem in stare sa percepem frumusetea?
*Ne oprim s-o admiram?
*Putem, oare, sa recunoastem talentul intr-un context neasteptat?

O concluzie posibila in urma acestui experiment, ar fi aceasta:

Daca nu avem cateva momente sa-l ascultam pe unul dintre cei mai buni solisti ai lumii cantand cea mai buna muzica scrisa vreodata

pe unul din cele mai bune instrumente facute vreodata,

Oare, de cat de multe alte lucruri, minunate, ne lipsim in existenta noastra?

--
ADRIANO

[img][/img][img][/img]

Adriano
membru
membru

Numarul mesajelor : 10
Data de inscriere : 25/05/2011

Sus In jos

Sugestii, reclamatii, propuneri, etc. Empty Re: Sugestii, reclamatii, propuneri, etc.

Mesaj  pedro1967 Lun Mar 22, 2010 5:35 am

Draga Costel,
intrebarea mea nu a fost rautacioasa ; pur si simplu imi place acest forum si intru mereu pe el pentru a afla informatii despre Suedia, mai ales ca in luna mai ajung si eu acolo ;a fost doar o constatare....
Cu respect,
Pedro
pedro1967
pedro1967
membru
membru

Numarul mesajelor : 8
Data de inscriere : 09/06/2009
Varsta : 57
Localizare : Skåne

Sus In jos

Sugestii, reclamatii, propuneri, etc. Empty Re: Sugestii, reclamatii, propuneri, etc.

Mesaj  costel igorov Dum Mar 21, 2010 10:30 am

pedro1967 a scris:Hej,
ati renuntat,gata?
Hejsan...
Ai postat si tu un mesaj prin iunie anul trecut si dupa 9 luni te-ai trezit cu observatii catre restul forumului. Ne cerem scuze pentru lipsa unui numar suficient de postari care sa te satisfaca.
costel igorov
costel igorov
membru senior
membru senior

Numarul mesajelor : 93
Data de inscriere : 23/12/2009

Sus In jos

Mesaj  Admin Sam Mar 20, 2010 11:25 am

Intreaba daca te intereseaza ceva specific!
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 91
Data de inscriere : 26/04/2009

http://suediainfo.se/

Sus In jos

Mesaj  pedro1967 Sam Mar 20, 2010 11:15 am

La a mai posta ...gaseam intotdeauna chestii interesante pe acest forum...
pedro1967
pedro1967
membru
membru

Sus In jos

Mesaj  Admin Sam Mar 20, 2010 11:12 am

La ce sa renuntam Pedro?
Admin
Admin
Admin

Sus In jos

Sugestii, reclamatii, propuneri, etc. Empty Mai exista cineva pe acest forum ?

Mesaj  pedro1967 Sam Mar 20, 2010 10:50 am

Hej,
ati renuntat,gata?
Hejsan...
pedro1967
pedro1967
membru
membru

Sus In jos

Sugestii, reclamatii, propuneri, etc. Empty La multi ani !!!

Mesaj  VIKINGUL Mar Dec 22, 2009 9:32 am

santa Cu ocazia Sarbatorilor de iarna va urez un Craciun fericit , un An nou plin de bucurii si fericire pt toti romanii din Suedia santa

VIKINGUL
membru senior
membru senior

Numarul mesajelor : 72

Sus In jos

Sugestii, reclamatii, propuneri, etc. Empty CHAT

Mesaj  Admin Mier Iul 08, 2009 9:50 am

Pentru cei care doresc sa discute online am atasat un mic chat in josul paginii.
Trebuie doar sa va conectati si puteti incepe Smile
In speranta ca veti evita vulgaritatile verbale va urez sa aveti "FUN".
Laughing
Admin
Admin
Admin

Sus In jos

Sugestii, reclamatii, propuneri, etc. Empty Sugestii, reclamatii, propuneri, etc.

Mesaj  Admin Joi Iul 02, 2009 9:45 pm

Am deschis acest subiect din dorinta de a oferi o posibilitate de participare directa la o mai buna organizare a forumului. Acesta se doreste sa fie un forum cat se poate de democratic. De aceea, daca aveti idei si propuneri va rugam sa nu ezitati: postati-le pe forum sau trimiteti-ne un mesaj privat. Nu va place ceva? Va deranjeaza cineva sau ceva? Trageti de semnalul de alarma!Smile))

Va multumim!
Admin
Admin
Admin

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum