Forum Suedia Info
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Flux RSS

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Ultimele subiecte
» Impozitarea in Suedia
Internet-Legislatie EmptyMar Iul 10, 2018 9:03 am Scris de haiku

» Fanfare Ciocarlia in concert la Stockholm pe 15 iulie 2018
Internet-Legislatie EmptyMier Iul 04, 2018 1:21 am Scris de cocoshel

» Numere personale in Suedia (personnummer)
Internet-Legislatie EmptyJoi Noi 30, 2017 2:24 am Scris de Roxyrox

» Şcolarizare/perfecţionare angajat
Internet-Legislatie EmptySam Oct 14, 2017 7:16 am Scris de costel igorov

» Locuri de munca Suedia
Internet-Legislatie EmptyLun Sept 11, 2017 5:34 am Scris de mihaelaiosip

» Caut chirie in Goteorg
Internet-Legislatie EmptyDum Iul 23, 2017 4:10 am Scris de fratilaalex

» Infiintare firma.
Internet-Legislatie EmptyVin Iul 07, 2017 6:00 pm Scris de marcellmc

» Emigrare in Suedia? Informatii si discutii pro si contra.
Internet-Legislatie EmptyLun Apr 10, 2017 4:53 am Scris de 1parazit

» autoturism inmatriculat in Romania
Internet-Legislatie EmptyDum Mar 26, 2017 12:24 am Scris de megan6X

Cine este conectat?
În total sunt 2 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 2 Vizitatori :: 1 Motor de căutare

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]

Recordul de utilizatori conectați a fost de 160, Sam Oct 05, 2024 1:24 pm
Reclama ta aici

Internet-Legislatie

2 participanți

In jos

Internet-Legislatie Empty Multumesc pt informatii

Mesaj  Pericle Mier Dec 14, 2011 2:08 am

Am citit informatiile de pe acele 2 site-uri si m-am lamurit intr-o oarecare masura. Intr-o oarecare masura pt ca aceasta chestiune este clar intr-o zona gri. Trag concluzia ca:
- in Suedia este aproximativ cam ca si in Germania adica este ilegal sa downloadezi dar vei fi amendat doar daca descarci in cantitati industriale sau faci sharing foarte mult, nu exista o limita legala ci doar una in practica, cel putin asa au declarat prin ziare judecatori din Germania(informatii de pe internet)
- Pt ca producatorii de filme(titularii drepturilor) sa obtina informatii despre IP de la ISP(internet service provider) trebuie in continuare sa obtina permisiune de la judecatori(pe care o vor primi doar in caz de sharing masiv, pt ca altfel ar trebui sa amendeze 80% din populatia Suediei) pt a afla cine esti si pt a putea sa iti trimita amenda sau scrisoare.

As vrea sa aflu daca au fost cazuri in practica in Suedia, de persoane care sa primeasca scrisori sau amenzi acasa doar pt download si cum s-au concluzionat cazurile lor (daca au fost cazuri).
Multumesc de informatii, sunt convins ca pe multa lume intereseaza acest aspect.

Pericle
membru
membru

Numarul mesajelor : 7
Data de inscriere : 09/12/2011

Sus In jos

Internet-Legislatie Empty Re: Internet-Legislatie

Mesaj  eliza Sam Dec 10, 2011 10:16 am

Buna Pericle, o sa incerc sa-ti raspund in limita in care am gasit informatii si totodata in limita in care am si priceput cum sta treaba legal cu descarcatul de pe internet. Legea se numeste "Ipred-lagen" si a fost revizuita in 2009. In principiu si in teorie, nu ai voie sa descarci de pe internet in Suedia, fara ca ceea ce este pus pe internet sa aiba acordul titularului dreptului de autor. In practica insa (...) se descarca file de pe internet constand in muzica, filme, jocuri etc. In lege nu sta scris exact cati Mg/Gb ai voie sa descarci, ci este specificat anume ca, daca descarci "intr-o anumita cantitate" (viss omfattning) risti sa intri in vizorul legii si sa suporti pedeapsa. Foarte grav in schimb este sa faci share, adica sa urci pe internet file fara acordul titularului dreptului de autor.

Pe site-ul Svenska Antipiratbyrå (Biroul Anti-pirat) la rubrica "Intrebari si raspunsuri" gasim de exp:
1) Är det olagligt att ladda ned film från Internet? = Este ilegal sa descarci film de pe internet?
- Ja, om filmen har lagts ut på Internet utan rättighetshavarens samtycke. = Da, daca filmul a fost pus pe internet fara acordul titularului dreptului de autor.

2) Men hur ska jag veta om förlagan som jag kopierar ifrån är laglig eller ej? = Dar cum pot eu sa stiu daca modelul/originalul de unde copiez este legal sau nu?
- Det är upp till dig att ta reda på. En tumregel är att om en produkt inte är gratis off-line så är det inte heller gratis on-line. = Asta depinde de tine ca sa afli. O regula generala este ca daca un produs nu este gratuit off-line, in cazul acesta produsul nu este gratuit nici on-line.

Mai jos sunt exemple de articole din presa suedeza care explica cititorului, in termeni uzuali, legat de continul legii "Ipred-lagen"
http://www.expressen.se/nyheter/1.1517485/sa-drabbas-du-av-ipred-lagen
http://www.dn.se/kultur-noje/ipredlagen-i-korthet

"Ipred" este prescurtare de la Intellecutal Property Rights Enforcement Directive – Directiva EU din 2004.
- ladda upp= download
- ladda ner= share

eliza
membru senior
membru senior

Numarul mesajelor : 82
Data de inscriere : 13/05/2009
Localizare : Sverige

Sus In jos

Internet-Legislatie Empty Internet-Legislatie

Mesaj  Pericle Vin Dec 09, 2011 8:59 am

Buna seara
Sunt nou venit in Suedia, m-am inregistrat de curand pe acest forum si as avea cateva intrebari pt romanii veniti de mai mult timp in Suedia.
As dori sa aflu de la voi cum este legislatia din Suedia privitoare la downloadul de filme, muzica, jocuri, etc
Cunosc faptul ca in Romania se downlodeaza fara probleme de pe Pirate Bay si DC++, atata timp cat nu comercializezi nimeni nu are treaba cu tine, nu primesti amenzi si nu te da in judecata nici o casa de discuri. In Germania s-au dat cateva amenzi acu cativa ani pt download dar judecatorii au decis in cele din urma ca atata timp cat downloadezi pana in x giga si dowloadezi filme si muzica mai vechi de 6 luni de zile, nimeni nu te poate trage la raspundere cu nimic.
Intrebarea mea este: Cum sta situatia in prezent in Suedia? Poti primi amenda pt downlodarea catorva filme? Providerii de internet dau sau nu dau informatii legate de ip-ul tau caselor de discuri si producatorilor de filme pt a te putea amenda? Au fost cazuri in Suedia de oameni amendati pt downlodarea a 2-3 filme de pe internet?
Multumesc anticipat pt raspunsuri.

Pericle
membru
membru

Numarul mesajelor : 7
Data de inscriere : 09/12/2011

Sus In jos

Internet-Legislatie Empty Re: Internet-Legislatie

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus