Forum Suedia Info
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Flux RSS

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Ultimele subiecte
» Impozitarea in Suedia
Brigadir - Bogdan EmptyMar Iul 10, 2018 9:03 am Scris de haiku

» Fanfare Ciocarlia in concert la Stockholm pe 15 iulie 2018
Brigadir - Bogdan EmptyMier Iul 04, 2018 1:21 am Scris de cocoshel

» Numere personale in Suedia (personnummer)
Brigadir - Bogdan EmptyJoi Noi 30, 2017 2:24 am Scris de Roxyrox

» Şcolarizare/perfecţionare angajat
Brigadir - Bogdan EmptySam Oct 14, 2017 7:16 am Scris de costel igorov

» Locuri de munca Suedia
Brigadir - Bogdan EmptyLun Sept 11, 2017 5:34 am Scris de mihaelaiosip

» Caut chirie in Goteorg
Brigadir - Bogdan EmptyDum Iul 23, 2017 4:10 am Scris de fratilaalex

» Infiintare firma.
Brigadir - Bogdan EmptyVin Iul 07, 2017 6:00 pm Scris de marcellmc

» Emigrare in Suedia? Informatii si discutii pro si contra.
Brigadir - Bogdan EmptyLun Apr 10, 2017 4:53 am Scris de 1parazit

» autoturism inmatriculat in Romania
Brigadir - Bogdan EmptyDum Mar 26, 2017 12:24 am Scris de megan6X

Cine este conectat?
În total sunt 8 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 8 Vizitatori :: 1 Motor de căutare

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]

Recordul de utilizatori conectați a fost de 160, Sam Oct 05, 2024 1:24 pm
Reclama ta aici

Brigadir - Bogdan

5 participanți

In jos

Brigadir - Bogdan Empty RE: Brigadir - Bogdan

Mesaj  brigadir Lun Iul 20, 2009 9:43 am

Cocoshel, ca de obicei, pune lucrurile intr-o lumina mult mai clara si mai simpla decat mine. Sunt sigur ca multi au observat acelasi lucru dar nu au vrut sa se implice in discutii. Nu-i condamn.
Daca e sa fac o paranteza le cele scrise de Cocoshel si in baza unui calcul aproximativ, as putea spune urmatoarele:

Din cele 7 miliarde de coroane excedent, daca prin absurd numai 1 miliard au intrat la buget sub forma de taxe ar insemna un profit frumusel in buzunarul suedezului Bogdan Dobondi. De ce se mai plange pentru cateva amarate de coroane pe care pretinde ca le plateste la buget?

Daca din 2004 pana in 2008 Suedia a avut un excedent de 7 miliarde, ma intreb cat are pe perioada in care Romania este membru al UE, adica 2007-2009, cu acordurile economice garantate de catre UE si implicit inexistenta taxelor vamale, etc.?

Merg putin mai departe si ma intreb ce profit are o tara ca Italia, care este pe departe tara cu cele mai mari profituri realizate din exploatarea romanilor, a mainii de lucru ieftine atat in Italia cat si in Romania prin firmele lor (in special cele de confectii haine si pantofi).

Suedia nu este cel mai important “partener de afaceri” ai Romaniei si tari vestice ale UE ca Franta, Germania, Spania, Austria si altele au “cules” cu mult mai mult din Romania decat au “semanat”.

Toate aceste lucruri incercam sa le explic acelui mic ignorant si bine-nteles ca nu puteam sa folosesc un ton respectuos dupa celelalte articole meschine si anti-romanesti pe care le-a publicat inainte.

Articolul care m-a determinat sa-l consider ceea ce-l consider, a fost acela in care, pe un ton infatuat si superior, incerca sa faca experiente pe pielea romanilor vrand sa demonstreze ca toti suntem ignoranti si prosti.

Era ca si cum ai spune: Esti prost cand nu vrei! Acuma vrei?
Oricum am fi raspuns tot prosti deveneam, demonstrand ca el e mai destept.
Ne-a invitat pe Facebook sa aderam la grupul format de el: “Pentru o Romanie mai curata” (un grup de vanatori de cersetori!?). Spunea ca este un experiment si va dovedi ca nimeni nu va adera la acest grup deoarece ”romanii nu au simtul responsabilitatii civice”. Bine-nteles ca nimeni nu a aderat, iar el a declarat dupa aceea ca ”experimentul” sau a reusit. In concluzie: toti suntem niste gunoaie.

Cine vrea sa ma condamne pentru tonul pe care l-am folosit si modul in care am comentat articolele lui, n-are decat! Eu nu suport sa fiu manipulat in acest fel si injosit de nimeni. Nu permit sa fiu facut prost si ignorant fara argumente logice si bine intemeiate. Nu sunt o fiinta inferioara si sunt mandru ca sunt ROMAN !

Cine va indrazni sa afirme contrariul va trebui sa suporte consecintele comentariilor mele.
Iar daca prin absurd exista cineva care doreste sa treaca ”la nivelul doi” sunt oricand gata sa ofer satisfactie oricui. Eu nu fug nici la politie si nici la taticu’ si mamica. Stau singur pe interval si astept!
brigadir
brigadir
Admin

Numarul mesajelor : 121
Data de inscriere : 28/05/2009

http://brigadir.suediainfo.se/

Sus In jos

Brigadir - Bogdan Empty Re: Brigadir - Bogdan

Mesaj  cocoshel Dum Iul 19, 2009 1:09 pm

Brigadir are perfecta dreptate cind afirma:
Pretul infim pe care UE il plateste (il varsa in buzunarele politicienilor romani corupti) este considerat fond de risc, pesches, praf in ochi fata de profiturile uriase realizate de catre firmele din vest si implicit a tarilor vestice in baza acordurilor economice bilaterale. (...)
Suedia a avut un excedent de 7 miliarde de coroane in comertul exterior cu Romania intre 2004 si 2008. Suedia exporta in Romania in general produse de tehnologie avansata cu valoare adaugata mare si importa produse cu valoare adaugata mica.
http://www.swedishtrade.se/sv/exportfakta/statistik-och-analys/handelsstatistik/rumanien/
Din cele 7 miliarde excedent presupun ca 2 au fost profit net. Investitiile si profiturile firmelor din vest in Romania sint imense. Scopul principal al aderarii la EU a fost protejarea investitiilor si profiturilor firmelor vestice, de acest lucru profitind implicit si cetateni vestici ca Bogdan Dobondi.

Brigadir, nu prea cred ca ai cu cine juca tenis. Bogdan asta miroase de la o posta a egoism marunt, moral dublu si narcisism de grup si daca i-o spui in fata, direct se simte prost. O ia apoi direct prin lanul de porumb vazind ochi albastri, amenintari si posibile incalcari ale legii pe care evident nu o cunoaste. Nu ar prima oara, intr-un alt post a marturisit ca a dat telefon la politie cind a vazut niste cersetori romani si a aflat tot de la tine ca in Suedia este absolut legal sa cersesti. Daca ar sta mai mult prin Romania, probabil ar invata ca barbatii nu tipa dupa mama daca mai iau cite un "pumn in bot".

Ultima editare efectuata de catre cocoshel in Mier Iul 29, 2009 10:49 am, editata de 1 ori
cocoshel
cocoshel
Admin

Numarul mesajelor : 372
Data de inscriere : 29/04/2009
Localizare : Stockholm

Sus In jos

Mesaj  eliza Dum Iul 19, 2009 1:09 am

Ma adresez in general, prin postarea de fata si ma-ntreb daca cei doi B erau ambii pe aceeasi lungime de unda, mai existau discutiile acestea... atat de lungi si "condimentate"? Parerea mea este ca spiritele s-au incins, la un moment dat, dar gradul de nesimtire nu a fost unul extrem, pentru care sa ne suparam atat de tare pe tot forumul (culmea) si cu atat mai mult, sa ne luam "tastatura" si sa plecam de pe forum... Sad Insa, depinde din ce unghi priveste fiecare.

Eu am perceput discutia obiectiv, per ansamblu... Mi-a placut ca, atat Bogdan, cel care a scris articolele, cat si Brigadir, cel care a inceput dezbaterile... au un cuvant de spus, fiecare motivandu-si scrierile, fiecare in propriul stil (dupa propria-i personalitate) si nu in ultimul rand, dupa experientele traite.

Punctez faptul ca, la randu-mi, nu sunt de acord cu jigniri aduse unui persoane sau unui grup. Jigniri gratuite, adica acelea fara sens, prefacute, neintemeiate, rautacioase, veninoase sau cum mai doriti voi sa le catalogati.

Faptul ca nu esti de acord cu cineva, este unul cat se poate de normal. Motiveaza/puncteaza de ce nu esti de acord si de-acolo va incepe o dezbatere (cel mai probabil). Felul in care decurge dezbaterea depinde de subiecti, subiectii sunt unici, in felul lor... Nu putem pretinde sa fim toti la fel, este o absurditate. Apoi, oricat de supus regulamentelor de orice fel, ar fi omul... totusi, sa recunoastem ca... omul ramane om, pana la urma, ceea ce inseamna ca "mai calca si-n strachini" - ori din greseala ori daca e impins sa calce. Omul greseste, omul cade si ridica...

Se spune ca, regulile sunt facute pt a fi incalcate si depinde cat de mult le incalca fiecare, ca societatea sa-l izoleze in final (asta, daca nu cumva, ajungi sa te izolezi chiar tu singur). Wink

eliza
membru senior
membru senior

Numarul mesajelor : 82
Data de inscriere : 13/05/2009
Localizare : Sverige

Sus In jos

Mesaj  Admin Dum Iul 19, 2009 12:12 am

Fiecare dintre dumneavoastra ati acceptat conditiile regulamentului la inscriere pe forum. Deocamdata nu exista nici o incalcare a acestuia, pentru care va multumim.

Fiecare topic deschis este un subiect de discutie in sine. Participarea la discutii nu este obligatorie, iar daca aceasta se produce, se va face conform regulamentului forumului si pe cat se poate la subiect. Bine-nteles ca nu putem sa interzicem discutiile de margine.
Intelegem temerile unora dintre membri, dar dorim sa-i asiguram inca o data ca, fata de unele forumuri care functioneaza doar dupa "legea junglei", acest loc de discutie si intalnire functioneaza dupa reguli bine stabilite.

Daca aveti idei si sugestii in legatura cu schimbarea regulamentului, va rugam sa ne contactati sau pur si simplu sa va postati ideea pe forum.
Dorim sa ne exprimam satisfactia pentru calitatea discutiilor de pana acum si a volumului de informatii care reies din acestea.

Va multumim si speram sa continuam in acelasi fel,

Admin
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 91
Data de inscriere : 26/04/2009

http://suediainfo.se/

Sus In jos

Brigadir - Bogdan Empty Re:....

Mesaj  brigadir Sam Iul 18, 2009 11:06 pm

Sunt de acord ca trebuie sa mentinem un ton civilizat dar, nu consider ca o dezbatere mai aprinsa strica. Cel care a inventat forumul nu a fost roman. "Forum", dupa cum stim este un cuvant latin si inseamna piata, targ. Deci un punct de intalnire al unui grup care discuta sau participa la o discutie. Discutiile pot fi si aprinse.
Discutiile plate provoaca de multe ori somnul.
Si binenteles ca discutiile pot deveni si certuri. Atata timp cat nu devin vulgare acestea pot fi si informative sau educative.
Forumurile sunt aceleasi peste tot si in toate limbile. Ele exprima viata insasi. Cu misterele si confuziile ei, cu tragicul si comicul de zi cu zi. Cu opinii care lovesc in toate colturile de la o extrema la cealalta. Este incitant, enervant, relaxant, morbid, cinic, pueril, excitant, pasionant, stupid dar in cele din urma foarte educational. Ca orice pas in viata de altfel.
Flashback.se este cel mai mare forum din Suedia si nu numai. Sunt sute de grupuri: de la fascisti la comunisti si de la grupuri care discuta despre "fluturasi portocalii si elefantei roz" pana la filozofii grele si politici economice.
Te sfatuiesc sa dai o geana si pe acolo Emil.

Eliza, dupa cum mentioneaza la inceputul postului, a prezentat o discutie, un citat mai lung cu fragmente care i-au parut ei mai interesante. Eu ar trebui probabil sa fiu cel mai indreptatit sa ma supar pentru ca sunt unul dintre protagonisti si de unele dintre iesirile mele nu sunt prea mandru. Dar as dori sa fiu criticat, ca sa-mi dau seama daca intradevar am gresit sau nu.
Poate gresesc, dar nu cred ca tu ai citit postul Elizei sau al meu. Pe de alta parte mi se pare ca exprimarea unei pareri atat de drastice si categorice tip: "this forum sucks", din cauza unei singure postari mi se pare putin exagerata. Sunt o groaza de informatii bune in alte posturi. Nu te obliga nimeni sa citesti sau sa participi la o discutie care nu-ti convine.
Iar daca esti deceptionat de acest forum imi pare rau. Nu stiu daca biserica ortodoxa sau protestanta are un forum al ei si... mai ales, nu-ti pot garanta ca acolo nu va izbucni o cearta.
Forumul este ca un mic parlament si nu mi-ar placea ca acest forum sa arate asa:
Brigadir - Bogdan Paunescu.th

Daca va deveni... atunci ma duc la suedezi pe flashback.

Ultima editare efectuata de catre brigadir in Mier Aug 18, 2010 10:04 pm, editata de 1 ori
brigadir
brigadir
Admin

Sus In jos

Mesaj  Emil Sam Iul 18, 2009 8:08 pm

Eu nu pot intelege de ce romanilor le place sa se jigneasca si sa se loveasca aproape pe toate forumurile romanesti de unde m-am dus. Este ca la televiziunea romana, circ si bilci. degeaba au stat ani de zile prin alte tari mai civilizate ca s-a prins civilizatia de ei ca apa de gisca. Very Happy
Credeam ca pe forumul asta o sa scap de asa ceva dar se pare ca m-am inselat.
sa fiti iubiti.

Emil
membru senior
membru senior

Numarul mesajelor : 171
Data de inscriere : 10/07/2009

Sus In jos

Mesaj  brigadir Sam Iul 18, 2009 7:53 am

Ar fi greu sa-ti raspund la intrebare Eliza. In primul rand ar trebui sa accept ca a fost intr-adevar un meci. Dupa cum am mentionat in vreo doua postari pe suedia(harry).se eu aveam impresia ca de fapt joc tenis cu peretele. Una spuneam eu si alta intelegea BD. Postarile mele, in general, au un mesaj clar doar daca sunt privite in ansamblu, ca un tot unitar. In momentul in care cineva extrage o expresie sau un cuvant din text si se agata de el, eu nu mai vad logica. Este ca si cand vrei sa joci ping-pong pe un teren de tenis de camp. Este un fenomen normal, tipic uman si asta o demonstreaza cartea cu cel mai mare tiraj din lume: Biblia. Cartea e una singura si religii sau secte exista sute, pentru ca fiecare se agata de anumite fraze sau cuvinte care-i convin mai bine.
In al doilea rand nu stiu cine ar fi prostul care sa continue un meci in care si arbitrul sau organizatorul meciului joaca impotriva lui. E aberant.
Iar al treilea si cel mai important este ca era un meci in care "castigatorul" era stabilit dinainte de inceperea partidei. De ce?

Pai fiecare asa-zis "meci" pe care il faceam aducea pe saitul lui Bucurica sute de "spectatori". Ultimul dintre acestea, din care tu ai citat o parte, i-a adus lui Bucurica un trafic de aproape 400 de vizitatori. Toti stiu ca traficul aduce bani datorita faptului ca pretul spatiului de reclama creste in raport cu traficul. Pai cine castiga in acest sens? Si daca stau sa ma gandesc cati kilometri de maculatura am consumat acolo ma apuca durerile de cap.
Fiecare articol publicat de BD se termina cu-n link care invita cititorul sa continue citirea postului pe blogul lui. Deci intelegerea dintre ei era clara, isi vindeau trafic unul altuia. Tactica era sa ma provoace cat mai mult, ca sa scriu cat mai mult. Daca Horia a sarit asa de sus sa-i ia apararea lui BD si sa faca tot circul pe care l-a facut acuzindu-ma de tot felul de chestii, atunci de ce nu mi-a sters pur si simplu posturile? Ba mai mult, idiotul a sters postul unuia cu nicul "Alin" care de fapt tinea cu ei si ma ataca pe mine. Paradox? Nu Eliza, posturile mele continuau sa le aduca trafic. Am si eu blog, dar eu n-am avut nici o intelegere cu Horia (si nici nu as fi acceptat), si in definitiv eu nu scriu ca sa am trafic. Scriu pentru ca imi place si vreau cumva sa ajut cu ceea ce stiu (sau cred ca stiu).

Recunosc ca am fost putin nesimtit in cateva situatii dar, n-am spus niciodata ca as fi perfect. Cu toate acestea, nu imi cer scuze de la idioti. Prefer sa raman nesimtit mai departe. Cum am spus si in posturile mele, imi cer scuze doar de la cititori. Nu se poate curata o buda fara sa te murdaresti cu rahat!

Un alt meci? Nu stiu daca este posibil. Probabil, dar pe un teren neutru, cu un arbitru normal si fara afirmatii extremiste si declaratii rasiste ascunse subtil sub un zambet suedez.

Cat despre ultima afirmatie a lui BD in legatura cu "ochii mei albastri", pot sa spun doar ca o facea doar ca sa ma intarate. Stie probabil ca urasc "ochii albastri"(politia, securitatea, informatorii, etc.) si de aceea folosea aceasta expresie atat de des. As fi vrut sa-i fac o vizita lui si lui Horica, sa le arat culoarea ochilor(reala) si apoi sa ma asigur ca e ultimul lucru pe care il vad, cel putin pentru cate o ora de caciula.

Dar nu merita! Suntem oameni civilizati! Nu Question Twisted Evil
Deocamdata pierd prin abandon si... imi pare bine Very Happy
brigadir
brigadir
Admin

Sus In jos

Brigadir - Bogdan Empty Brigadir - Bogdan II

Mesaj  eliza Sam Iul 18, 2009 2:28 am

Bogdan
Domnule Brigadir, mersi pentru confirmarea banuielilor mele si a catorva dintre romanilor cu care mai vorbesc in Suedia. Limbajul Dvs si modul in care ati reactionat mi-a confirmat zvonurile despre culoarea ochiilor Dvs - acel albastru temut de milioane de romani.... Mai mult nu zic.
Tin sa va inform ca am perceput mesajul Dvs visavi de familia mea ca o amenintare si ma gandesc serios sa merg la politie si la o alta instanta de stat, care nu vede cu ochii buni ochii albastri...
Va rog frumos sa ma luati in seama, nu glumesc - daca mai pomeniti de familia mea am sa merg la politie si la cealalta instanta. Nimeni nu e invizibil in Suedia, mai ales acum cu legile anti-terorism. Ceea ce spun, clar si pe fata, este ca gata, propun sa incheiem aici fiindca Dvs ati condus discutia intr-un loc lipsit de orice demnitate.

Brigadir
Mi-am promis ca nu am sa mai postez aici. Consider insa ca respectul pe care il am fata de majoritatea celor care citesc aceste pagini ma obliga sa fac anumite rectificari si eventual sa clarific anumite neintelegeri.
Prietenii mi-au atras atentia de multe ori ca am un limbaj greu si ca ma aprind prea repede. Trebuie sa-i cred, doar ami sunt prieteni. Nu? Cred ca o situatie de acest gen se intampla si acum.
Citind cu atentie postarea mea de mai sus veti observa si poate in final veti realiza ca nu am absolut nimic cu familia lui Bogdan Dobondi si in definitiv n-am nimic nici cu el ca persoana. Sunt oameni pe care nu-i cunosc si ca atare ai respect pana la proba contrarie.
Contextul in care au fost mentionati a fost doar acela de a descrie un profil psihologic prezumtiv al unei persoane ,dupa parerea mea, labile. Dati un kalasnikov unui copil si veti avea imaginea pe care am vrut sa o zugravesc.

Doresc sa accentuez ca in baza acestui, asa-zis profil psihologic, familia la care m-am referit a fost o familie prezumtiva, ireala nascuta mai mult din deductie logica. N-am mentionat nici un nume al vreunui membru de familie, ori daca reactiile au fost atat de violente inseamna ca pe undeva am nimerit-o deci sunt mai bun decat ma asteptam.
Cat despre amenintarile lui BD. Terorism, ochi albastri, servicii secrete, politie? Science fiction! Imaginatie infantila. Au efect la gradinita. Sorry! Nu cumpar. Iar in materie de legislatie, har domnului, am ceva in geamantan.

Bogdan
Sunt cateva persoane publice in Romania pe care le detest. In clipa in care Dvs m-ati comparat cu unul dintre ei, Vadim Tudor, ati pierdut orice sansa de a fi luat in serios de mine. Asa ca ma leg de dumneavoastra, ma distrez si va fac sa puneti botul tot felul de tampenii. Scoala ochiilor albastri este foarte previzibila. Dar ma uimesc cu cata pofta le muscati de fiecare data.. Smile De ce o fac? Pentru ca pot!

Nu stiu daca ati observat, dar atunci cand Dvs ati avut ceva de spus si cand ati spus-o intr-un ton civilizat, v-am raspuns cu tot respectul. Daca vi se pare ca nu va arat respect, va rog sa tineti cont ca ma port cu Dvs asa cum Dvs va purtati cu mine (si presupun si cu altii). Eu nu sunt ca multi dintre ceilalti romani stabiliti in Suedia, care, atunci cand Dvs si altii ca Dvs incepeti sa tipati si sa atacati personal, tac si nu se mai baga; eu musc inapoi domnule Brigadir. Oricat de mare ar fi furtuna care o provocati, nu o sa ma prabusesc, nu o sa tac si nu o sa incetinez la exprimarea opiniilor mele.
Dar totodata ati confirmat, prin modul de a participa intr-o dezbatere, ca sunteti romanul intr-adevar sa scos din Romania, doar ca Romania n-a fost scoasa din el.

Cunosc romani stabiliti de multa vreme in Romania care sunt respectati in comunitatea in care traiesc si care ne-ar putea reprezenta neamul si tara (un job care de altfel nu ma intereseaza), dar ei nu se baga! Nu vor se stie despre Romania sau alti romani. De ce?
Pentru ca exista persoane, scandalagii, ca Dvs domnule Brigadir. Pentru ca nu au chef sa se apere pana si de cei care-i impartasesc opiniile. In Dvs, domnule Brigadir, vad un fel de Gigi Becali, varianta cu mai putine milioane, poate chiar nici unul, si care se autonumeste lupatatorul neamului si a corectitudinii.
Nu cunosc cuvantul roman care ar traduce cuvantul suedez mobbare, dar asta sunteti, si cu mine n-aveti cu cine. Cum ziceam, musc inapoi!

Nu intelegeti ca nu opinia Dvs este ceea ce ma deranjaza ci modul in care o exprimati? Este lipsit de orice fel de bun simt. Mereu aveti un ton rautacios si bascalios. Chiar credeti ca am sa tac? Sau ca o sa va respect? De fiecare data cand imi comentati articolele incercati sa suciti ceea ce am scris si insinuati ca as fi spus lucruri pe care nu le-am spus. Dar m-am mai confruntat cu ochi albastri, nu de mult, si nici atunci nu i-am lasat sa-si faca de cap! Cum ziceam, cele mai interesante lucruri despre mine nu le puteti gasi prin google...
Din contra Dvs incercati in modul caracteristic balcanic (si si italian), sa duceti subiectele mele intr-o alta directie, care va face persoana Dvs mai glorioasa. II respect pe cei care nu sunt de aceeas parere ca mine. Consider ca dezvoltarea mea personala depinde de oameni care ma critica si chiar sper ca am sa fiu criticat toata viata - doar asa am sa invat ceva.
Eu imi exprim opiniia; e dreptul meu democratic! Si ma apar, domnule Brigadir. Ma apar cum stiu eu mai bine - cu mintea mea si cu scrisul. Norocul Dvs este ca aceasta corespondenta este in limba romana - limba in care ma descurc destul de rau in comparatie cu suedeza...

Brigadir
Domnule Dobondi.
Va rog sa ma scuzati dar mare lucru nu am inteles din pledoaria dvs. Probabil ca nivelul meu intelectual nu e pe aceeasi frecventa cu al domniei voastre ori, de vina este (poate) limba care va este relativ noua. Oricum, sper ca "galeria" careia de fapt este adresat discursul este multumita si va vor oferi aplauzele necesare. Poate sa fie in definitiv vina mea ca nu inteleg. Probabil din cauza oboselii deoarece in final am obosit si m-am saturat sa joc tenis cu peretele. (no funny, no money!).
De aceea, ca un Becali - mai exact - ca un Brigadir ce sunt imi iau libertatea sa contrazic afirmatiile dvs in bloc. E mai comod si, in definitiv, am fost cotat ca nebun deci nebunilor le este permis totul.
Nu ma supar de loc pentru acest epitet, dimpotriva. Traim intr-o societate atat de sucita incat nebunii de ieri, nenitelesi de catre contemporanii lor umple azi listele de genii si personalitati. Da, chestia cu egoul umflat la care va refereati mai sus. Daca nu-mi va ridica nimeni o statuie mi-o voi ridica eu. Va rog aplauze!!!
Eu domnule Dobondi nu musc (cel putin n-o mai fac). Eu doar latru!
Poate putin cam zgomotos pentru urechile sensibile dar in definitiv imi exercit dreptul democratic pe care nu stiu exact cat de mult sa-l intind. Dar cine stie?
Puteti sa muscati cat doriti. Pielea cizmelor mele nu poate fi strapunsa de cativa dinti de lapte. E prea veche si batatorita de rechini si pitbulli mai feroci decat domnia voastra.

Exista o multime de articole pe acest site. O multime de persoane care comenteaza si mult mai multi pe forum si sunt doar trei patru persoane pe care le-am criticat. Sunt mai multi cei pe care i-am ajutat cu sfaturi, i-am felicitat(chiar sipe dvs. in cateva randuri) sau pur si simplu m-am abtinut.
Cu toate acestea ma numiti mobbare. In acest caz ar trebui ca toti toti cei care scriu, publica, persoanele publice din presa, politicienii ar trebui sa se considere victime iar cei care ai ataca (mult mai violent si vulgar decat mine) sa fie considerati mobbare.
Ar trebui sa fiti fericit sa aveti inca vreo 10 "mobbare" care sa va atace. Ar insemna ca aveti un anumit impact prin ceea ce spuneti. Ca sunteti cineva.
Imi cer scuze inca o data de la cei care au citit comentariile mele si imi cer scuze de la mine personal dar nu am sa va mai fac onoarea sa va bag in seama. Si daca m-ati cunoaste personal ati realiza ca v-ati simti onorat.

Bogdan
Asa, acuma, cu acel ton de martir continuati sa ma faceti prea tanar pentru a intelege ceva. Stiti ceva domnule Brigadir Si, ca deobicei, o faceti fara sa-mi dati nici un exemplu concret. Sa inteleg ca de fapt singura criticat care o aveti la articolele mele este ca sunt mai tanar decat Dvs si mai idealistic? Asta sa fie singura mea greseala si ma pot considera un om bun....

Stiu ca ati ajutat. Deobicei invocati acest lucru atunci cand nu mai prea aveti ce sa spuneti. Stiti ceva? Eu sunt interesat de a afla cum Dvs vedeti coruptia in Romania. Poate ati avut experiente cu functionari publici sau politieni corupti? De ce nu scrieti despre asta si de ce nu scrieti ce s-ar putea face pentru a remedia si a imbunatatii situatia? Cred ati fi ajuta si mai multi atunci decat sa va luati in gura cu mine aici pe suedia.ro. Spun asta fiindca ma gandesc ca poate, poate doriti sa contribuiti cu ceva constructiv si Dvs cu experienta Dvs la aceasta discutie. Oricum, mi-ar place sa ascult experienta altora si m-as bucura daca cineva, Dvs, o impartasiti cu noi.
Acuma merg la toaleta sa-mi spal dinti mei de lapte si apoi merg in dormitor si-mi pun capul pe perna. Acest suflet naiv are nevoie de somn fiindca gauri negre cere mecanica cuantica si 10 ore de mecanica cuantica il face pe oricine varza. Ca sa nu vorbesc de gauri negre.... Smile

Intrebare: Gata, s-a incheiat meciul...?

eliza
membru senior
membru senior

Sus In jos

Brigadir - Bogdan Empty Brigadir - Bogdan

Mesaj  eliza Sam Iul 18, 2009 2:26 am

Nu intru in dezbatere, insa consider ca discutiile dintre Bogdan si Brigadir sunt interesante, de aceea voi reda anumite fragmente din acestea (sursa: suedia.se):

Bogdan
Eu consider ca am doua nationalitati. Ma consider suedez, dar si roman, si nu pot sa fiu de acord cu ceea ce am vazut in Romania. Romania n-a trebuit sa fie aderata la UE. Din punct de vedere politic si democratic nu a fost si inca nu este pregatita pentru UE. Este o tara condusa de o mafie si cu stilul management caracteristic mafiei moderne. Cei care devin politicieni sunt in proportie de 99% oameni care n-au nici un interes de a dezvolta societatea romana. (...)
Eu nu am nici o culoare politica si nici un interes de a avea vreo functie politica, nici in Suedia si nici in Romania. Dar cineva trebuie sa puna intrebarile, iar cei care traiesc in Romania sunt prea mahniti, satuli si preocupati de a supravietuii. In Romania, justificare furtului, a hotiei, a jafului este facuta prin diferite manevre si prin faptul ca toti politicienii au un interes ca sa nu fie descoperita hotia fiindca sunt cu toti implicati. Cei care azi intra in politica o fac pentru a se imbogatii si nu pentru a face ceva pentru poporul roman. (...)
Vreti sa faceti ceva concret pentru Romania si pentru rudele voastre de acolo, fara sa aveti implicati cu guvernul roman? Trimiteti scrisoare reprezentantului dumneavoastra in parlamentul suedez si cereti explicatii. Chiar daca nu mai vedeti mizeria de acolo, suntenti furati in continuare si aveti dreptul sa cereti socoteala politicienilor suedezi sau in tara unde locuiti si platiti impozit. Cum va simtiti ca o mica parte din impozitul pe care-l platit aici in Suedia (sau in alta tara din UE inafara Romaniei) ajunge in conturile private a politicienilor romani.

Brigadir
Wake up!!! Au trecut vreo 15 ani de cand tot auzim povestea asta. Politicieni corupti? Fonduri europene folosite in scop personal? Astea sunt dinainte de aparitia filmului color. Ori crezi ca politicienii suedezi si ceilalti vesteuropoizi sunt niste copii nevinovati? Nu stiu ei ce se intampla cu banii contribuabilului suedez? Asi!? Esti naiv! Ar insemna ca cetatenii din vest au acceptat prin referendumuri sa accepte tari sarace si corupte ca Romania, aceste asa-zise "gauri negre" financiare de'a lela? Este UE o organizatie non-profit? Nicidecum!
Pretul infim pe care UE il plateste (il varsa in buzunarele politicienilor romani corupti) este considerat fond de risc, pesches, praf in ochi fata de profiturile uriase realizate de catre firmele din vest si implicit a tarilor vestice in baza acordurilor economice bilaterale. (...)
Cetateanul suedez nu va protesta niciodata fata de coruptia din Romania. De ce? Pai tie iti convine sa platesti o amenda de 300 de euro la politistul roman si sa ramai fara carnet, sau sa-i bagi 50 de euro si sa-ti vezi de drum? Cand va disparea coruptia in Romania si vor aparea politicieni adevarati si loiali pe scena politica romaneasca acestia vor pretinde profit egal de la partenerii vestici si apoi sa te tii. Sa vezi cum va scadea bugetul tau de suedez. Deocamdata toata lumea este multumita chiar si cel care este cel mai pagubit dintre toti in afacerea aceasta- adica "cetateanul turmentat roman" care vesnic intreba: "...bine, bine... dar eu cu cine votez?"

Bogdan
Domnule Brigadiru, daca mai multi ar fi naivi, asa cum sunt eu, si tipau cand vad ca cineva fura, poate se fura mai putin. Cum e acuma, Romania este plina de brigadiri care se lasa furati fiindca nu vor sa fie perceputi drept naivi! Este o logica absolut super. O logica romana care doar romanul a putut s-o inventeze. (…) Cetatenii din vest nu stiu cum este in Romania fiindca politicienii nostri stiu, asa cum am scris in articol, daca l-ati fi citit obiectiv, sa mascheze murdaria in Romania atunci cand vin politicieni straini.

Brigadir
Cetatenii din vest stiu mai multe decat romanii din vest. Si asta pentru ca ei sunt mai avizi de informatie decat romanul. Ziarele vestice dezvolta cu lux de amanunte mizeria din administratia romana. De multe ori chiar exagereaza. Doar e presa. N-ai vazut nici un popor mai "cititor-de-ziare" ca suedezul. (…) In cealalta ordine de idei pot sa-ti spun doar ca-daca Romania ar fii plina de brigadiri ca mine, atunci ar fii plina de emigranti suedezi ca tine si care s-ar bate pentru rezidenta romaneasca. Probabil traind pe socialul romanesc. Romania s-ar numi Statele Unite ale Romaniei. Sau ar fii pustie pentru ca toti "brigadirii" ar fii plecati " in vest "sa se lase furati" de politicieni suedezi nu de romani.
"Gura lumii e sloboda" deci n-am nimic cu tine si greseala ta nu e ca "zici ceva" ci ca nu gandesti prea des. Tu si Britney Spears - Oops... I did it again...

Bogdan
(...) In rest nu prea am ce sa discut cu Dvs atata timp cat veniti cu mishtouri de doi bani; n-are sens fiindca oricat de multa dreptate as avea (sau n-as avea) totul se va rezuma la persoana mea si, fiind un om foarte gri si plictisitor, nu cred ca cititori acestui site ar aprecia subiectul.
Si ar mai fi inca un motiv; chiar n-ati gasit alte argumente sau unghiuri de atac decat o referinta banala la o artista (Britney Spears)? Ma dezamagiti!
Oricum nu ma asteptam la o discutie productiva cu Dvs. Ma asteptam la exact ceea ce ati scris. Altfel n-ati fi Dvs si nu as avea cu cine sa experimentez diferite tactici de desbatere..... Dar stati linistit, ca nu e o capcana retorica precum in alte articole. Acest articol este lipsit de orice momeala de genul care, deobicei, Dvs sunteti primul care o inghite... Wink

Brigadir
Doua lucruri sunt sigure in ciorba asta. Si anume: eu nu sunt peste, iar tu nu esti in nici un caz un pescar asa iscusit. Conditia de baza in a intinde capcane retorice intr-o anumita limba este sa stapanesti foarte bine acea limba iar matale esti departe de asa ceva. (…) Si pentru ca nu ai inteles nimic(ca de obicei), am sa te surprind spunand ca suntem de aceeasi parere. Si eu cred ca Romania nu ar trebui sa fie in UE. Diferenta dintre noi doi si implicit motivul pentru care ti-am criticat interventia este ca tu ai motive meschine cu tenta rasist nationalista si consideri ca Romania in EU si romanii in Suedia sunt o amenintare pentru buzunarul tau de suedez si o rusine pentru tine ca "roman". Eu consider - si o repet- ca fondurile de "ajutor" alocate Romaniei de catre UE sunt doar praf in ochi, teapa. Castigul nu e de partea Romaniei. Dimpotriva. Romania trebuia sa mai astepte si sa nu-si inchida toate usile in avantajul UE. Romania trebuia sa negocieze de pe alt nivel cu UE si nu ca "ruda cea saraca din provincie".

Daca singurul motiv pe care tu il invoci "pentru care Romania nu ar trebui sa fie admisa in UE" este coruptia atunci ce pot sa spun eu despre profesorii nostri italienii cu statul lor de tip "Cosa Nostra Musoliniana". Nici ei nu ar trebui sa fie in UE?
Studiaza mai atent sistemul politico-economic international poate vei avea surpriza sa realizezi ca singurii pagubiti ai coruptiei in Romania sunt romanii in sine. Marii castigatori ai acesteia sunt Uniunea Europeana deoarece politicienii corupti din Romania se vand si ne vand pe bani de nimic.
Cat despre comparatia cu Britney Spears, nu te flata singur. Nu esti chiar atat de sexy. Singura ta legatura este cu titlul cantecului deoarece ai o continua tendinta de a te baga ca musca-n c.....Smile lapte. Dar daca nu intelegi titlul cantecului ei am sa ti-l traduc: Ooops....(adica: Valeuuuu! Iar calcai intransu' !)

Bogdan
(…) diferenta intre mine si dumneavoastra este ca atunci cand eu sunt de aceeas parere ca cineva, nu-l fac naiv sau rasist si nu ma leg de persoana sa doar pentru a iesi in evidenta. Da, am motive meschine! In modul caracteristic roman, adica conspiratoric, ati deconspirat un mare pericol pentru Uniunea Europeana - Bogdan "Mata Hari" Dobondi, ca de fapt sunt un agent unei tari care doreste sa destabilizeze tara (ca sa vorbesc cu-n limbaj care vi-e atat de cunoscut), sau, nu, recunosc ca adevarul este ca sunt un extraterest cu gandul de prelua controlul asupra planetei si am inceput cu forumul pe suedia.se.
E mult mai plauzibil decat ca chiar as tine la Romania si la oameni care azi nu pot sa plece, neavand unde, si care sufera, in unele cazuri dormind pe strazi, din cauza unor hoti. Dar ce sa zica un spion sau un extraterest, nu? Totul este o conspiratie....

Brigadir
Spuneai intr-unul din "articolele tale celebre" ca pe tine te-a format Suedia ca om, nu Romania. Suedezii sunt in general oameni integrii. O trasatura caracteristica a lor este ca de mici sunt antrenati sa isi ascunda sentimentele sub masca politetii si chiar a zambetului. Sub carapacea (coaja) rece, politicoasa se ascunde de multe ori un suflet meschin. Dar acestea sunt exceptii binenteles.
Romania pe care tu abia ai descoperit-o acum cativa ani nu e ceea ce crezi tu. Cantecul patriotic pe care incerci sa-l fredonezi suna fals din gura ta. Dragostea brusca pentru ceva ce ai fost educat o viata intreaga, din familie, sa dispretuiesti si chiar sa urasti nu ma poate convinge chiar daca tu incerci sa te minti singur. (…) Peste 25 de ani din viata i-am dedicat luptei impotriva rasismului si extremismului de orice fel. Urasc discriminarea si xenofobia. Experienta de o viata in aceste domenii mi-au dezvoltat un al saselea simt si functionez ca un adevarat detector. Din aceasta cauza colegii mei ma numesc in gluma "Profileru'". Am sa-ti fac o mica demonstratie:
Dupa prenume (Bogdan) pari a fi roman, probabil ca mama ta este romanca. Numele de familie fiind maghiar (Dobondi) ar insemna ca tatal tau este maghiar. Nimic neobisnuit sau de obiectat in acest sens. Felul in care scrii, combati, descrii o situatie, unghiurile bizare din care iti place sa privesti lucrurile tradeaza apartenenta la o secta religioasa. Probabil unul dintre parinti, poate amandoi sunt pocaiti. Nimic neobisnuit. Banuiesc ca ai emigrat cu familia cam la mijlocul anilor 90 (1985?). Parintii tai nu au fost dizidenti altfel ai fi mentionat acest lucru deci, inclin sa cred ca ati folosit canalele baptiste. (...) Baietii, in general, sunt mai atasati mamelor deci, banuiesc, ca de la ea ai mostenit subiectivismul si tonul extremist care, chiar daca incerci sa-l ascunzi, se simte de la o posta. Mama ta probabil ca detine o functie respectabila dar pariez ca este dusmanul homosexualilor si al musulmanilor. Cu toate acestea banuiesc ca esti ateu si atunci cred ca nu ai o relatie prea cordiala cu familia. Cu exceptia surorii tale care chiar daca este credincioasa la limita habotnicului iti este mai apropiata. Tatal tau, probabil ca este tipul de muncitor care sta in banca lui si are idei fixe pe care nici un "milion de chinezi" nu pot sa i le combata. Nu este genul intelectual dar are credinta fierbinte ca Transilvania apartine de fapt Ungariei. De ce cred ca esti ateu? Deoarece tu singur te caracterizezi ca un "lup singuratic" sau "oaia neagra"?. Tendinta in a sari in extrema cealalta este ceva natural dar... tot extremism se cheama.

As putea continua cu inca 10 pagini dar nu cred ca este relevant. Vreau sa spun ca nu am nimic impotriva ta ca persoana si cu atat mai putin ceva impotriva familiei tale pe care o respect fara sa o cunosc. Ce nu-mi place este felul in care abordezi subiectele sensibile care te depasesc de departe. Ma deranjeaza influenta negativa pe care o au articolele tale asupra unei categorii de cititori. Repet: nu ma interesezi ca persoana si nu pot sa-ti acord nici un credit atata timp cat cauti sa te regasesti printre nori si in gauri negre. Dar sa argumentezi asa cum o faci tu il consider un afront adus normalului. Respect toate nationalitatile, orientarile politice si religiile si credintele (inclusiv ateismul) atata timp cat nu aluneca in extremism. Vrei sa scrii? Foarte bine! Fa-o din "centrul terenului".

Ultima editare efectuata de catre eliza in Sam Iul 18, 2009 2:32 am, editata de 1 ori

eliza
membru senior
membru senior

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus