Forum Suedia Info
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Flux RSS

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Ultimele subiecte
» Impozitarea in Suedia
SCLAVIE PRINTRE ¨ROMANI¨ EmptyMar Iul 10, 2018 9:03 am Scris de haiku

» Fanfare Ciocarlia in concert la Stockholm pe 15 iulie 2018
SCLAVIE PRINTRE ¨ROMANI¨ EmptyMier Iul 04, 2018 1:21 am Scris de cocoshel

» Numere personale in Suedia (personnummer)
SCLAVIE PRINTRE ¨ROMANI¨ EmptyJoi Noi 30, 2017 2:24 am Scris de Roxyrox

» Şcolarizare/perfecţionare angajat
SCLAVIE PRINTRE ¨ROMANI¨ EmptySam Oct 14, 2017 7:16 am Scris de costel igorov

» Locuri de munca Suedia
SCLAVIE PRINTRE ¨ROMANI¨ EmptyLun Sept 11, 2017 5:34 am Scris de mihaelaiosip

» Caut chirie in Goteorg
SCLAVIE PRINTRE ¨ROMANI¨ EmptyDum Iul 23, 2017 4:10 am Scris de fratilaalex

» Infiintare firma.
SCLAVIE PRINTRE ¨ROMANI¨ EmptyVin Iul 07, 2017 6:00 pm Scris de marcellmc

» Emigrare in Suedia? Informatii si discutii pro si contra.
SCLAVIE PRINTRE ¨ROMANI¨ EmptyLun Apr 10, 2017 4:53 am Scris de 1parazit

» autoturism inmatriculat in Romania
SCLAVIE PRINTRE ¨ROMANI¨ EmptyDum Mar 26, 2017 12:24 am Scris de megan6X

Cine este conectat?
În total sunt 1 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 1 Vizitator

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]

Recordul de utilizatori conectați a fost de 160, Sam Oct 05, 2024 1:24 pm
Reclama ta aici

SCLAVIE PRINTRE ¨ROMANI¨

+13
salaul
igoras
serim
cocoshel
c----l
Emil
tavi
Admin
dinca constantin
brigadir
costel igorov
Cristian
flox
17 participanți

In jos

SCLAVIE PRINTRE ¨ROMANI¨ Empty Re: SCLAVIE PRINTRE ¨ROMANI¨

Mesaj  Player Lun Oct 10, 2011 1:21 am

Fane a scris:Persoanele care au lucrat acolo au indurat pana li s-au ivit o alta ocazie. Apoi si-au facut bagajele si au plecat mai departe. Astazi ei lucreaza la alb, tot in constructii binenteles si vin devreme acasa. Pot spune ca ei au fost norocosi.
Dar in momentul in care nu ai incotro, probabil este mai bine sa lucrezi la el si sa inveti meserie. In felul asta se poate largi orizontul (poate vei cunoaste pe altii si sa poti pleca mai departe).
Conditiile cu multi muncitori intr-un apartament mic sunt si in alte parti nu numai la Leveltech. Dar asta este situatia.
Chiria unui apartament de 3 camera este de 6-8000 de kr / luna, daca bagi vreo 12 muncitori in el si le iei 2000 kr / luna devine profitabil. Dar asta este alta poveste.
Mda... Daca mai ai si "norocul" sa prinzi un fost sediu de banca la un pret rezonabil... Insa pana la urma nu prea are importanta. Trist e ca respectivii oameni nu-si pot permite alte conditii pe banii care-i castiga.

Player
membru
membru

Numarul mesajelor : 6
Data de inscriere : 26/09/2011

Sus In jos

Mesaj  Fane Lun Oct 10, 2011 12:53 am

Persoanele care au lucrat acolo au indurat pana li s-au ivit o alta ocazie. Apoi si-au facut bagajele si au plecat mai departe. Astazi ei lucreaza la alb, tot in constructii binenteles si vin devreme acasa. Pot spune ca ei au fost norocosi.

Dar in momentul in care nu ai incotro, probabil este mai bine sa lucrezi la el si sa inveti meserie. In felul asta se poate largi orizontul (poate vei cunoaste pe altii si sa poti pleca mai departe).

Conditiile cu multi muncitori intr-un apartament mic sunt si in alte parti nu numai la Leveltech. Dar asta este situatia.
Chiria unui apartament de 3 camera este de 6-8000 de kr / luna, daca bagi vreo 12 muncitori in el si le iei 2000 kr / luna devine profitabil. Dar asta este alta poveste.

Fane
membru
membru

Data de inscriere : 09/10/2011

Sus In jos

Mesaj  Player Lun Oct 10, 2011 12:25 am

[quote="Fane]Nu am auzit ca nu ar plati. Dar au existat persoane care au plecat si au ramas neplatiti. Dar la urma urmei eu nu am auzit decat varianta zisa de acele persoane, asa ca cine stie pe unde este adevarul.[/quote]
Credeam ca ai lucrat pentru Level Tech si ai mai multe detalii.

Player
membru
membru

Sus In jos

Mesaj  Fane Lun Oct 10, 2011 12:02 am

Player a scris:
Fane a scris:Omul se imbraca in costum cachi (de camuflare) si se dadea drept veteran din vietnam pe la aia de la bygg-ole in nacka Smile
Trecea pe langa ei si-i saluta ca in armata, cu trupa de muncitori dupa el.
La urma urmei de ce sa fiu corect sa recunosc, chestia mi s-a parut tare comica Smile. Si Lori este tare bun la vorba. Ca te duce sau nu cu presul asta este alta poveste. Dar este o persoana foarte sociabila si are priza la clienti/magazine/muncitori.
Very Happy Foarte tare!
Sa-nteleg ca are obiceiul sa duca cu presul? In ce sens? Nu plateste sau?

Nu am auzit ca nu ar plati. Dar au existat persoane care au plecat si au ramas neplatiti. Dar la urma urmei eu nu am auzit decat varianta zisa de acele persoane, asa ca cine stie pe unde este adevarul.

Fane
membru
membru

Sus In jos

Mesaj  Player Dum Oct 09, 2011 11:58 pm

Fane a scris:Omul se imbraca in costum cachi (de camuflare) si se dadea drept veteran din vietnam pe la aia de la bygg-ole in nacka Smile
La urma urmei de ce sa fiu corect sa recunosc, chestia mi s-a parut tare comica Smile. Si Lori este tare bun la vorba. Ca te duce sau nu cu presul asta este alta poveste. Dar este o persoana foarte sociabila si are priza la clienti/magazine/muncitori.
Very Happy Foarte tare!
Sa-nteleg ca are obiceiul sa duca cu presul? In ce sens? Nu plateste sau?

Player
membru
membru

Sus In jos

Mesaj  Fane Dum Oct 09, 2011 11:55 pm

Omul se imbraca in costum cachi (de camuflare) si se dadea drept veteran din vietnam pe la aia de la bygg-ole in nacka Smile

Fane
membru
membru

Sus In jos

Mesaj  Player Dum Oct 09, 2011 11:49 pm

Fane a scris:D-ul Laurentiu, veteranul. Nu este drept cine se da. Unii dintre muncitorii lui il suporta mai mult sau mai putin.
Dar majoritatea ajung sa-l cunoasca mai devreme sau mai tarziu.

Fane, zi-ne mai multe despre "veteran". Hai ca m-ai facut curios. Macar sa stim cu cine avem de-a face.

Player
membru
membru

Sus In jos

Mesaj  Fane Dum Oct 09, 2011 11:27 pm

D-ul Laurentiu, veteranul. Nu este drept cine se da. Unii dintre muncitorii lui il suporta mai mult sau mai putin.
Dar majoritatea ajung sa-l cunoasca mai devreme sau mai tarziu.

Fane
membru
membru

Sus In jos

Mesaj  Player Lun Oct 03, 2011 6:43 pm

emilia_K99 a scris:Buna,
Am auzit de foarte mult timp ca fostii angajati (sase persoana au fost active pe acest site, dintre care unul are trei pseudonime), ....... dupa o foarte scurta perioada in Suedia, are foarte greu sa explice familiei si prietenilor, ca a fost dat afara ca urmare inconpetentei profesionale, puturoseniei, furturilor sau mai grav pentru probleme pshice.
Draga "emilia_K99"... ce sa mai zic?
Topicul ar trebui "inghetat" dupa tot ce ai scris. Atatea detalii, abundenta informatiilor... Impresionant!
De curiozitate: cu ce te ocupi la firma asta? Esti purtator de cuvant, corespondent de presa, oarece analist... Ca pe mine m-ai dat pe spate, trebuie sa recunosc. Mai ales ca din cate am vazut e singurul tau post pe acest forum. Va sa zi-ca te-ai inregistrat s.a.m.d. numai ca sa ne dai noua toate detaliile astea. Un gest foarte frumos. Iti multumesc!

Player
membru
membru

Sus In jos

Mesaj  emilia_K99 Lun Oct 03, 2011 11:24 am

Player a scris:Şi pe mine m-ar interesa nişte informaţii concrete. Dacă se poate de la cineva care lucrează şi-acum acolo. Sunt de apreciat şi părerile celor care au fost daţi afară la un moment dat, dar într-o măsură cât de cât raţională.
Din cate am înţeles, acum recrutează prin intermediul Piaţa-AZ.
Sunt măcar seriosi? Cum plătesc? Şi dacă o fac, plătesc la timp? Merită să te-nghesui în safe-ul ăla, te-alegi cu ceva, sau iţi pierzi doar vremea pe-acolo?
Hai mulţam fain pentru informaţii, şi-aveţi grijă de voi!

Buna,
Am auzit de foarte mult timp ca fostii angajati (sase persoana au fost active pe acest site, dintre care unul are trei pseudonime), care au plecat cu "bube in cap", ca de exempulu furt, munci de o calitate infecta sau foarte proasta, imprumuturi de bani de la colegi si fugit noaptea pe furis sa nu ii inapoieze.

Eu lucrez la aceasta firma Leveltech de aproape 2 ani si in perioada asta s-au perindat o groaza de persoane, care au dorit sa lucreze, intr-un domeniu pe care nu il cunosteau, sustinand ca sunt "maiestri". Adevarata situatie este foarte trista. 90% din persoanelor care au venit la firma, au primit o sansa deosebita. Foarte rar sunt persoane, care au apreciat ajutorul pe care firma la oferit, pentru a putea sa lucreze in Suedia. Nu ma refer la vechii si actuali mei colegi, cu care lucrez de o bucata luga de timp si am fost nevoiti sa suportam, sa reparam, sa curatama si sa incercam sa pastram o fata curata de romani civilizati intr-o tara civilizata ca Suedia.

1.Firma ofera la inceput fara sa te cunoasca, bazanduse pe CV-ul si cuvantul tau, bilet de avion si autobuz in jur de 150-200 euro cu precizarea ca biletele nu se pot da inapoi si banii sa se recupereze. Multi dintre cei care vor sa vina au cerut bani in avans, din salariu, inainte ca ei sa calce in Suedia. Sumele se ridicau la 100-200 euro, cu motivatia ca familia nu are ce manca si ca nu au bani nici de autobuz sa vina din Romania pana in Budapesta. Sunt mai mult cazuri pe care eu le cunosc, chiar unul recent, in care sub diferite motive persoanele nu au mai venit, biletele nu au mai putut fi recuperate, iar ei nu au mai returnat banii pe bilete si nici cei imprumutati in avans pentru problemele familiei.

2.Odata ajuns in Suedia, exact ca si in Romania cand te muti in alt oras, ar trebui sa iti cauti chirie si sa platesti anticipat chiria si garantie. Suedia nu este Italia sau Spania unde poti sa gasesti usor locuinta. In primul rand nu sunt si daca sunt sunt foarte scumpe (chiria la o garsoniera de circa 30 mp este intre 400-600 euro). Sa zicem ca ai gastit locuinta, trebuie sa ai istoric economic si numar personal suedez, pentru ca gazda sa te accepte. In cazul acesta pentrul noul venit Leveltech pune la dispozitie, o posibilitate temporara, ca pina la primirea numarului personal si cateva salarii, persoana respectiva sa aiba unde locui urmind in mod firesc se mute intr-un loc convenabil cu confortul si gradul de confort dorit.
Localul pus la dispozitie de Leveltech a fost controlat de catre autoritatile in drept, pompier, social, politiei in mai multe randuri si nu a primit nici o avertizare , doarece indeplineste toate conditiile necesare unui loc de gazduit provizoriu pe scurt timp pentru angajatii firmei. Localul are o suprafata de 82 mp pe etaj, avand doua nivele. La primul etaj sunt trei camere cu WC, camera cu dus si masina de spalat haine, dependinte, precum si o magazie de scule. La subsol exista o spalatorie mare cu masini de spalat, bucatarie cu toate accesorile aragazcu cuptor, doua masini de spalat vase, cuptor cu microunde si hota. Linga bucatarie este o camera de depozitat si detine frigiderele si congelatoarele aferente, in total 4 bucati.
Bucataria are si geam, spre parcul din spatele casei, care este folosit permanent, din cauza ca acolo este locul de fumat.
Localul de astazi a fost un pensionat de batrani, construit intr-o fosta banca. Cea mai mare camera de la subsol a fost impartita in patru camere. Fiecare camera are unul sau doua paturi suprapuse. Ca amintire de la fosta banca este usa de seif, care datorita constructiei si greutatii nu a fost data jos, fiind costurile prea mari. Niciodata nu am auzit pe nimeni, ca ar vrea sa se mute i alta parte. Din contra cand a fost vorba sa construim doua apartamente la mansarda nimeni nu a dorit sa locuiasca acolo, chit ca erau nou noute. De multe ori s-au ivit ocazia, de a se inchiria apartamente, dar nimeni nu a dorit si baietii au considerand ca este prea scump. referitor la afirmatiile facute de alti trebuie sa spun ca nimeni nu este obligat sa locuiasca in localurile oferite de Leveltech. Au fost cazuri in firma cind angajati si-au cumparat apartament sau au primit apartament de la stat, dupa circa trei ani, ac estia fiind cu rezidenta definitiva in Suedia.
In urma atator discutii facute de citva muncitori, care au fost o problema in si pentru firma si ne-au produs multe neplaceri si momente grele noua celor care am locuit cu ei, am primit chiar vizita administratorului sitului, pe care scriu acum, a vazut, ne-a luat interviu si a fotografiat localul scriind concluziile lui. Toata lumea puteate sa citeasca si sa veda pozele facute de el. In ceea ce priveste aerisirea, exista si eu am fost de fata si am tinut de scara, cand un tehnician al blocului a venit sa schimbe filtrele de aer, de la aerul conditionat.

3. Continuam startul in Suedia. Dupa ce firma ti-a cumparat bilete de transport, te-a cazat, dandu-ti asternuturi curate, sapun si uneori si prosop, fara a mai vorbi de haine de lucru, scule si protectia muncii fara ca tu sa prestezi inca nici o munca iti da si bani nici de mancare, tigari,. fara sa mai vorbim cartela de telefon. Ca urmare primesti in avans din salariul nemuncit inca 50 euro pe saptamana de mancare, bani de tigari(un pachet costa in jur la 5 euro si se fumeaza un pachet jumatate pe zi), fara ca sa sa uitam de cei cei 30 de euro pentru cartela de telefon. Adunata suma dupa cum urmeaza:
(200 euro bilet de avion + 100 euro probleme familiare + 50 euro pentru mancare + 45 de euro tigari + chirie si transport 70 euro/saptamana)=400-450 euro (-chiria cuprinde: electricitate, caldura, apa, ventilatie, chiria localului, gunoi, iar -transportul in comun abonament = 85 euro pe luna(iar baietii nostri au masina la scara)
Ín concluzie inainte sa incepi sa lucrezi, firma a investit in tine, ca la loto, suma de 400-450 euro si conform intelegerii initiale, in perioada de proba esti platit cu 5 euro pe ora, fiind inregistrat la impozite. Pentru toate actele necesare, delegatul firmei merge cu tine la toate oficialitatiile de rigoare, inclusiv banca si scrie, complecteaza blanchete si vorbeste cu persoanele in drept pentru acte care normal trebuie sa ti le faci singur ca si celelalte natii care lucreaza in Suedia. Tu poti sa controlezi singur pe internet in ce stadiu sunt actele tale, avand cheie de acces, data de impozit. Exista o singura problema si anume, tu trebuie sa stii sa folosesti un computer si internetul. Decand cu Google translator limba nu mai este o problema.

Un nou venit are posibilitatea sa castige in prima luna, la alb cu inregistrare la impozite ( 20 zile lucratoare x 10 ore/zi x 5 euro = 1000 euro +4 sambate x 5 ore x 5 euro/ora = 100 euro. Deci dupa calculul meu, minimul ce poate castiga in mana este de 1100 euro). Daca scadem cheltuielile, respectiv datoria la firma se ramine in prima luna, daca nu bea si nu se joaca la carti, ca majoritatea care au fost, cu aproximativ 650 euro.

Acesta este cazul fericit. Din pacate realitatea este alta. Omul venit din Romanaia, cu un CV si cu recomandari, ca este meserias. In Suedia se arata a fi, orice altceva inafara de constructor, neavand nici cele mai elementare notiuni in domeniu. Cu toata bunavointa firmei, de ai gasi munci adecvate cunostiintelor aceasteor persoane, pericolul economic prin incompetenta profesionala a acestora este deosebit de real. Riscul de a aduce pagube materiale firmei si clientilor este mare si astfel firma se gaseste intr-o adevarata dilema, din care nu poate sa iasa.
Solutia este sa renunte la persoana incapabila si automat sa pierda banii investiti in acasta sau riste reclama firmei, cu pierderi economice, facute ca urmarea distrugeriin de materiale sau ore suplimentare executate de alti angajatin platiti, sa repare munca prost efectuata.
Solutia cea mai economica pentru firma este sa se debaraseze rapid de aceasta persoana. Bineinteles ca aceasta persoana, la intoarcerea acasa, dupa o foarte scurta perioada in Suedia, are foarte greu sa explice familiei si prietenilor, ca a fost dat afara ca urmare inconpetentei profesionale, puturoseniei, furturilor sau mai grav pentru probleme pshice.

emilia_K99
Membru nou
Membru nou

Numarul mesajelor : 1
Data de inscriere : 03/10/2011

Sus In jos

SCLAVIE PRINTRE ¨ROMANI¨ Empty Tot Informatii

Mesaj  Player Lun Sept 26, 2011 7:10 am

Şi pe mine m-ar interesa nişte informaţii concrete. Dacă se poate de la cineva care lucrează şi-acum acolo. Sunt de apreciat şi părerile celor care au fost daţi afară la un moment dat, dar într-o măsură cât de cât raţională.
Din cate am înţeles, acum recrutează prin intermediul Piaţa-AZ.
Sunt măcar seriosi? Cum plătesc? Şi dacă o fac, plătesc la timp? Merită să te-nghesui în safe-ul ăla, te-alegi cu ceva, sau iţi pierzi doar vremea pe-acolo?
Hai mulţam fain pentru informaţii, şi-aveţi grijă de voi!

Player
membru
membru

Sus In jos

SCLAVIE PRINTRE ¨ROMANI¨ Empty curiozitate

Mesaj  popescu delia Joi Sept 22, 2011 2:47 am

Buna! As dori mai multe informatii referitoare la controversata firma Leveltech. Atit de ''negru'' sa fie ....Smile ?!!!!???????????

popescu delia
Membru nou
Membru nou

Data de inscriere : 22/09/2011

Sus In jos

SCLAVIE PRINTRE ¨ROMANI¨ Empty LASATI VRAJEALA!!

Mesaj  salaul Vin Aug 26, 2011 7:42 am

si eu am lucrat la firma leveltech din suedia.nu m-a obligat nimeni sa merg sau sa raman mai mult decat se poate.eu nu ma ascund sub pseudonime si tot felu.este adevarat tot ce se scrie despre conditiile de locuit.si vreau sa pecific ca spatiul de locuit era intr-un fost seif de banca.si stateam ca si sardelele cate 12 intr-un spatiu de 20 mp.dar toata treaba tine pentru ca romanul este un las si accepta orice conditii.si sa va mai spun ceva despre acest domn,este un fost securist si turnator la securitate.cand o plecat din tara, cica o fugit,defapt o fost detasat de securitate sa ii denunte pe cei care se stabileau in suedia pe acea vreme.asa ca natie de lasi nu va tot plangeti ca si cei ce lucra la el participa de buna voie la situatia respectiva.acolo fiecare incearca sa se afirme prin tradare si dat cu ciocu.
si laurentiu cum ti-am spus cand am plecat cei ce m-au tradat si m-au dat in gat si care te pupau in c...r toata ziua o sa te tradeze si pe tine.ex.costica si cristi.erai mult mai castigat dac ma ascultai un pic si pe mine.
o seara placuta tuturor

salaul
Membru nou
Membru nou

Data de inscriere : 05/02/2011

Sus In jos

Mesaj  brigadir Vin Mai 06, 2011 7:35 pm

Ai dreptate...de la domnu Emil de Rahova...hai sictir in xxxxx ma-ti. Very Happy

lol! lol! lol! Q E D

Imi cer scuze... m-am informat gresit. De fapt era... Emille de Ferentari lol!

PS. Rog adminul sa nu stearga mesajul lui monsieur Emille de Golan. Vreau sa-l folosesc ca referinta Smile

*Ne pare rau brigadir. Nu stergem mesajul dar cenzuram termenii vulgari.
Multumesc!
Admin
brigadir
brigadir
Admin

Numarul mesajelor : 121
Data de inscriere : 28/05/2009

http://brigadir.suediainfo.se/

Sus In jos

Mesaj  Emil Vin Mai 06, 2011 4:40 pm

interventie a d-lui Emile de Rahova
Ai dreptate...de la domnu Emil de Rahova...hai sictir in xxxxx ma-ti. Very Happy

* Mesaj cenzurat. Motiv: termeni vulgari.

Multumesc!

Admin

Emil
membru senior
membru senior

Numarul mesajelor : 171
Data de inscriere : 10/07/2009

Sus In jos

Mesaj  brigadir Vin Mai 06, 2011 9:38 am

Citesc mesajele de mai jos si nu pot sa ma opresc din ras:))
E ca un fel de dialog cu surzii gen:
"- Gheorghe, ti-e foame?
- Nu... ca am dormit putin in tren.
- Ti-e sete? Vrei apa?
- Da... cu salata de castraveti ar merge..." Smile

"Domnul" dinca constantin, alias tavi, serim, c-----l, prin simplul fapt ca isi face mai multe conturi pe forum demonstreaza ca in spatele "faptelor" si situatiei zugravite trunchiat de catre dansul, interesele sunt altele.

Interese meschine si fara o logica anume il imping pe acesta sa desfasoare o adevarata vendetta intinsa pe mai multe forumuri si, cum ziceam mai sus, sub diferite aliasuri(personalitati?!)... totul pe fondul unor evidente tulburari psihice.

Chiar daca firma impotriva careia se lupta dansul, ar avea "bube", acestea sunt anulate de drept de stilul josnic al autorului plangerii. Faptul ca isi face mai multe conturi, pentru a da impresia ca sunt mai multe persoane care spun acelasi lucru il catalogheaza din start ca mincinos notoriu. O persoana care, din lipsa de argumente, isi "fabrica martori virtuali".

Am asa... un sentiment de dejavu, citind aceste mesaje. Imi amintesc de un alt "cavaler al tristei figuri"... The Architect of Mind. O alta panarama:) Cei care ati frunzarit forumul mai adanc stiti despre cine vorbesc. Atata doar ca d-l dinca e o copie prafuita si "jenibila"(jenant+penibil) a "arhitectului". Ala macar scria inteligibil.

Nu ma opresc asupra conditiilor de locuit, atat de discutate de catre "plangaret" si ceilalti. Este absurd sa afirmi ca sunt conditii inumane de locuit atata timp cat sunt aprobate de catre un for superior suedez. Garantez ca acel subsol si camerele puse la dispozitie de catre patron sunt de o suta de ori mai confortabile decat baracile si caminele in care isi inghesuie muncitorii firmele romanesti, in tara. Si stiu ce vorbesc.

Chiar ma asteptam sa dau peste vreo interventie a d-lui Emile de Rahova. Se putea altfel? Doar e elementul lui special. Nu?

M-am obisnuit de cativa ani sa-i citesc gargara pe forumuri cu indemnul: "Nu veniti in suedia ca e naspa", iar mesajul din spate sa fie: "stati dracului in tara. Si voi veniti in Suedia sa-mi consumati aerul si sa ma faceti de rusine?... huoooo...". Caracter tipic burghezo-comunist din shleahta alora care vor sa manance singuri o paine mai buna si, eventual, sa intalneasca romani doar virtual.

Emil a scris:
12 oameni intr-un apartament? Pfuau! Mi se pare mie sau peretii aia sint plini de mucegai si igrasie? Eu unul nu as accepta sa locuiesc in asemenea conditii.

Stiu ca nu ai accepta Emile. Doar tu ai emigrat direct de la curtea regala a Frantei:)
Nu aceeasi parere o au studentii suedezi care se lupta pentru un pat in Lund. Iti garantez ca un "apartament" poate sa aiba si 6, chiar si 10 camere in care sa locuiasca lejer 12 sau 20 de persoane(cate 2 in camera.). Este standard international si aceasta situatie o intalnesti des la hosteluri (vandrarhem). Dar suedezii nu se plang ca... sunt mai prejos decat romanii:))) Deh nu toti am iesit din scule de grofi ca tine.
Cat despre mucegai si igrasie pe pereti... imi pare rau dar nu-mi gasesc ochelarii de cal ca sa vad despre ce vorbesti.

Cu asta, insa, chiar ca m-ai "confuzat", coane Emile:

Emil a scris:
Am impresia ca voi administratorii forumului asta ne cam luati de fraieri cu vrajelile astea stricate si cu katerinka asta sovietica.

Asta e ceva in genul: "Voi, e prosti si mintiti ca... e blonzi si mata-i grasa"

In fine!

Parerea mea este ca patronul firmei e ori prost ori prea comod. Eu l-as fi actionat pe numitul dinca in justitie si-l faceam si cu o interdictie. Dar deh... eu sunt eu:)

brigadir
brigadir
Admin

Sus In jos

Mesaj  Admin Sam Apr 30, 2011 10:18 pm

serim a scris: Rolling Eyes Rolling Eyes lol! lol! ba frate da sunteti slabi rau si sveti inclinatii bolsevice revenitiva ca sunteti in sweden

Acest serim este de fapt dinca constantin alias tavi, alias C----L (cont nou de user deschis de la aceiasi adresa de IP).
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 91
Data de inscriere : 26/04/2009

http://suediainfo.se/

Sus In jos

Mesaj  igoras Sam Apr 30, 2011 8:45 pm

ai sa le dai dreptate cand vei ajunge acolo , pe picioarele tale , fara ajutorul cuiva. Smile ,pentru ca din cate imi dau seama ori nu ai habar de ce e acolo , ori esti in suedia dar ai ajuns cu parintii sau stiu eu mai cum (cu ajutor) .
igoras
igoras
membru senior
membru senior

Numarul mesajelor : 190
Data de inscriere : 17/08/2009
Varsta : 37
Localizare : iasi

http://centruldeinformare.ro

Sus In jos

SCLAVIE PRINTRE ¨ROMANI¨ Empty admini apucativa de altceva

Mesaj  serim Sam Apr 30, 2011 7:43 pm

Rolling Eyes Rolling Eyes lol! lol! ba frate da sunteti slabi rau si sveti inclinatii bolsevice revenitiva ca sunteti in sweden

serim
Membru nou
Membru nou

Data de inscriere : 30/04/2011

Sus In jos

Mesaj  Admin Joi Apr 28, 2011 8:29 pm

Emil a scris:Am impresia ca voi administratorii forumului asta ne cam luati de fraieri cu vrajelile astea stricate si cu katerinka asta sovietica.

Poti argumenta afirmatia asta ?
Admin
Admin
Admin

Sus In jos

Mesaj  Emil Joi Apr 28, 2011 1:21 pm

Am impresia ca voi administratorii forumului asta ne cam luati de fraieri cu vrajelile astea stricate si cu katerinka asta sovietica.

Emil
membru senior
membru senior

Sus In jos

Mesaj  cocoshel Joi Apr 28, 2011 11:11 am

tavi a scris:daca mai minti pe acest forum cu toti bani tai nu poti sa repari ce iti face un roman ex:cateva meiluri trimise in sweden la oameni de care depinzi pe urma te vei lecui te rugam doar sa taci si sa nu mai minti cred ca nu cer mult un ''amic ''

draga laurentiu te laudai ca politia din nacka si stockholm o ai la degetul mic mai ales comandantul politiei si acum tu esti vai mama ta circuli cu masini fara verificare si la cea mai mica adiere a vantului vai politia vai de tine eci,nelu,otillo[desi este acolo ]costica ,beni ,marcel nu au stiut cum sa te ''rezolve'' eu voi merge pe calea legala desi tu te lauzi ca esti profesor la facut hartii sa vedem ce o sa spuna clienti cand vor vedea cum ii rezolvi tu cu materialele ce consumi si ce facturezi si am uitat te vor vizita cei de la SKAT probabil pentru cei 1800000 kr care ti ia oprit nu mai minti si de ce nai facut poze si in camera la raul sau unde a dormit unguri sau unde a dormit beni nu tie rusine RUSINE

Suna postarile astea a amenintare sau ma insel eu ? Ma indoiesc un muncitor angajat sa dea cu bidineaua are vreodata ocazia sa vada facturi sau documentatii privind consumul de materiale necesar unei lucrari, documente ale unei firme privind impozitarea in care numai un specialist, contabilul, stie ce si cum sau daca masina patronului are verificarea tehnica sau nu. Si chiar daca prin absurd ar fi avut ocazia sa aiba acces la aceste documente ma intreb ce o fi inteles nea Costica asta din niste documente in suedeza cind el nici macar limba romana nu o stie bine Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
In plus faptul ca a postat in acelasi subtopic sub nume diferite indica clar tentativa de manipulare, intentia fiind crearea unei false impresii ca reclamatiile vin de la "un grup de muncitori" si nu de la un singur individ.
Eu sunt lamurit pe deplin...din punctul meu de vedere. Un individ agresiv, concediat de patron probabil din motive de indisciplina care cauta razbunare.
Amin acum si-n vecii vecilor . Twisted Evil Twisted Evil
cocoshel
cocoshel
Admin

Numarul mesajelor : 372
Data de inscriere : 29/04/2009
Localizare : Stockholm

Sus In jos

Mesaj  Admin Joi Apr 28, 2011 12:44 am

tavi a scris:te-as ruga sa ramai impartial asa cum te stim si sa nu mai intervii pentru cineva care inca nu-l cunosti [peicin laurentiu] o zi buna si profitabila iti dorim I love you I love you

Si noi, grupul de admini ai forumului suediainfo.se te rugam sa respecti regulamentul si recomandarile noastre privind postarea de mesaje si topicul sau subtopicul unde acestea trebuie postate.
https://suediainfo.forumgratuit.ro/t117-intrebari-sfaturi-raspunsuri-topic-si-subtopic
Ai postat astazi acelasi mesaj de 5 ori la topicuri si subtopicuri care nu au nimic de-a face cu oferta ta de materiale lemnoase.Trei dintre aceste mesaje au fost sterse de Admin pe motiv de SPAM Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad
Reprezentantul forumului suediainfo. se a vizitat firma Leveltech si localul unde sunt cazati muncitorii (asa numitul beci fara ventilatie). Ventilatia exista si cu asta basta. Localul este inspectat de catre autoritatea suedeza Boverket si are toate aprobarile conform STANDARDULUI SUEDEZ de locuire sau hostel (inclusiv subsolul). Laurentiu Peicin nu este membru pe acest forum si nici nu este interesat de o discutie in contradictoriu cu tine.
Ai deschis prima data un cont sub numele de utilizator dinca constantin. Apoi ai deschis alte conturi sub numele de utilizator c----l si tavi. Adresele de IP si stilul de scris te tradeaza si nu pacalesc pe nimeni, in spatele acestor 3 utilizatori se afla o singura persoana, Dinca Constantin. Care este scopul acestor actiuni ?
Admin
Admin
Admin

Sus In jos

SCLAVIE PRINTRE ¨ROMANI¨ Empty platesc comision 10000 kr [ 1000 euro ]

Mesaj  tavi Mier Apr 27, 2011 5:37 pm

as fi interesat de gasirea unui beneficiar pentru material lemnos{ scindura,grinzi lemn }efectuez transportul direct la beneficiar iar pretul este mult sub cel de la bigg-ole[ca exemplu ] pot aduce la comanda minim un tir [ 20 mc ] platesc comisionul pe loc ,informativ pretul este aproximativ 35-39% mai ieftin decat cel existent pe piata ----o zi buna

tavi
membru
membru

Data de inscriere : 25/04/2011

Sus In jos

SCLAVIE PRINTRE ¨ROMANI¨ Empty platesc comision 10000 kr [ 1000 euro ]

Mesaj  tavi Mier Apr 27, 2011 5:32 pm

as fi interesat de gasirea unui beneficiar pentru material lemnos{ scindura,grinzi lemn }efectuez transportul direct la beneficiar iar pretul este mult sub cel de la bigg-ole[ca exemplu ] pot aduce la comanda minim un tir [ 20 mc ] platesc comisionul pe loc ,informativ pretul este aproximativ 35-39% mai ieftin decat cel existent pe piata ----o zi buna

tavi
membru
membru

Sus In jos

SCLAVIE PRINTRE ¨ROMANI¨ Empty ptr. admin

Mesaj  tavi Mier Apr 27, 2011 4:48 am

te-as ruga sa ramai impartial asa cum te stim si sa nu mai intervii pentru cineva care inca nu-l cunosti [peicin laurentiu] o zi buna si profitabila iti dorim I love you I love you

tavi
membru
membru

Sus In jos

Mesaj  Emil Mar Apr 26, 2011 2:56 pm

12 oameni intr-un apartament? Pfuau! Mi se pare mie sau peretii aia sint plini de mucegai si igrasie? Eu unul nu as accepta sa locuiesc in asemenea conditii.

Emil
membru senior
membru senior

Sus In jos

SCLAVIE PRINTRE ¨ROMANI¨ Empty feritiva de leveltech alias peicin laurentiu

Mesaj  c----l Mar Apr 26, 2011 6:48 am

draga laurentiu te laudai ca politia din nacka si stockholm o ai la degetul mic mai ales comandantul politiei si acum tu esti vai mama ta circuli cu masini fara verificare si la cea mai mica adiere a vantului vai politia vai de tine eci,nelu,otillo[desi este acolo ]costica ,beni ,marcel nu au stiut cum sa te ''rezolve'' eu voi merge pe calea legala desi tu te lauzi ca esti profesor la facut hartii sa vedem ce o sa spuna clienti cand vor vedea cum ii rezolvi tu cu materialele ce consumi si ce facturezi si am uitat te vor vizita cei de la SKAT probabil pentru cei 1800000 kr care ti ia oprit nu mai minti si de ce nai facut poze si in camera la raul sau unde a dormit unguri sau unde a dormit beni nu tie rusine RUSINE

c----l
Membru nou
Membru nou

Data de inscriere : 26/04/2011

Sus In jos

SCLAVIE PRINTRE ¨ROMANI¨ Empty raspuns domnului neincrezator

Mesaj  tavi Mar Apr 26, 2011 4:21 am

stimate domn pozele au fost facute la etaj la fete in camere, iar ca si ventilatie am vrut sa spun ca in cele 4 camere in care dorm 12 oameni NU EXISTA GEAMURI camerele sant la SUBSOL de aerisit e greu de vorbit eu ti-am spus realitatea tu crezi ce vrei o zi buna

tavi
membru
membru

Sus In jos

Mesaj  costel igorov Mar Apr 26, 2011 4:11 am

Emil a scris:Nasoale conditii parca ar fi imagini din ghetourile de nefamilisti de pe la periferia oraselor din Ro.
Eu vad acolo paturi. bucatarie, baie cu dus, calorifere pt incazire si curent electic. Presupun ca apa calda curenta exista peste tot in Suedia. Ce este nasol, Emile, pentru niste muncitori in constuctii la 250 euro pe luna chiria? Lipseste intradevar tapetul de matase si vederea la mare Laughing Laughing Laughing dar e ok ca solutie de inceput pina isi gasesc ceva mai bun.
costel igorov
costel igorov
membru senior
membru senior

Numarul mesajelor : 93
Data de inscriere : 23/12/2009

Sus In jos

Mesaj  costel igorov Mar Apr 26, 2011 3:51 am

tavi a scris:ai uitta sa pui in poze suprafata de metri patrati si lipsa ventilatiei nu mai minti LURI
Ce intelegi Tavi prin "ventilatie"? Eu vad in pozele alea ferestre si doua guri de ventilatie ingropate in perete in ultima fotografie. Esti sigur ca nu confunzi ventilatia cu ventilatorul cu elice ? Laughing Laughing Laughing
Cum vine asta, "sa pui in poze suprafata de metri patrati"? Laughing Laughing
costel igorov
costel igorov
membru senior
membru senior

Sus In jos

Mesaj  Emil Lun Apr 25, 2011 3:53 pm

Nasoale conditii parca ar fi imagini din ghetourile de nefamilisti de pe la periferia oraselor din Ro.

Emil
membru senior
membru senior

Sus In jos

SCLAVIE PRINTRE ¨ROMANI¨ Empty salut laurentiu peicin [leveltech ]

Mesaj  tavi Lun Apr 25, 2011 7:17 am

ai uitta sa pui in poze suprafata de metri patrati si lipsa ventilatiei nu mai minti LURI

tavi
membru
membru

Sus In jos

SCLAVIE PRINTRE ¨ROMANI¨ Empty salut laurentiu peicin [leveltech ]

Mesaj  tavi Lun Apr 25, 2011 7:15 am

daca mai minti pe acest forum cu toti bani tai nu poti sa repari ce iti face un roman ex:cateva meiluri trimise in sweden la oameni de care depinzi pe urma te vei lecui te rugam doar sa taci si sa nu mai minti cred ca nu cer mult un ''amic ''

tavi
membru
membru

Sus In jos

Mesaj  Admin Lun Apr 25, 2011 3:05 am

Ca urmare a celor relatate de Dinca Constantin si flox pe forumul nostru, suediainfo.se a contactat firma Leveltech condusa de domnul Laurentiu Peicin, din dorinta de a informa corect si oferi dreptul la replica. Reactia domnului Laurentiu Peicin a fost spontana gen:” veniti si va convingeti singuri la fata locului”.

Am raspuns, asadar, invitatiei, domnul Laurentiu Peicin punand la dispozitia noastra un numar suficient de acte oficiale si documente ale firmei iar apoi am vizitat localul in care sunt cazati muncitorii. In urma studierii documentelor oficiale ale firmei, inclusiv al facturilor si statelor de plata, cat si din declaratiile verbale ale muncitorilor romani aflati la fata locului, reprezentantul Suediainfo.se a constatat urmatoarele:
Grupul de firme Leveltech este legal constituit in Suedia. Firma are contract colectiv de munca incheiat cu sindicatele, ceea ce indica faptul ca Leveltech este o firma serioasa. Persoanele din Leveltech cu statut de angajat au salarii in concordanta cu contractul colectiv de munca.
Una dintre firme, Leveltech Sweden Komanditbolag, este o asociatie in participatiune, varianta suedeza a societatii in comandita simpla din Romania sau alte tari. Unii dintre angajati sunt de fapt asociati comanditatari (secundari) in firma Leveltech. Sistemul permite celor care lucreaza ca asociati secundari in firma sa lucreze cu o remuneratie mai mica decit retributia permisa de contractul colectiv de munca dar, in acelasi timp, ofera firmei Leveltech posibilitatea sa fie competitiva pe piata. Oferta firmei incepe de la 250 sek/ora + TVA, nivelul find cu aproximativ 100 sek/ora mai mic decit pretul pietei. O lucrare a carui pret a fost convenit de la inceput, efectuata de un asociat secundar intr-o asociatie in participatiune este remunerata cu o cota parte din cistigul net. Timpul suplimentar necesar rectificarii unor eventuale greseli de executie (neprofitabil pentru asociat i- firma+”angajat”) ar putea fi interpretat ca ”taiatul orelor in asa fel ca sa te scoata pe minus” ca sa-l citam pe Dinca Constantin.
Pe o piata in care concurenta este acerba si in plina criza economica Leveltech reuseste sa supravietuiasca cu succes.

In afara de simpla oferta a unui loc de munca si cazare pentru angajati domnul Laurentiu Peicin ofera angajatilor nou veniti din Romania imprumuturi banesti si suport pentru deplasarea si instalarea in Suedia. Inscrierea dreptului de sedere la Migrationsverket, obtinerea ID-kortului suedez, inregistrarea la Försäkringskassan, suport pentru trimiterea de bani familiei din Romania sau alte interese cu caracter privat care nu intra in sarcina nici unui angajator in Suedia si care, daca ar exista, ar fi serios taxate de catre patronul suedez.

Conditiile de locuit ale muncitorilor indeplinesc cu brio standardul suedez impus de autoritatea suedeza in domeniu ,Boverket, care a si
inspectat localul. ”Beciul dintr-un fost sediu de banca” este de fapt un local care poate fi transformat oricind intr-un vandrarhem/hostel. Ventilatia este chiar performanta, este de la sine inteles ca intr-un fost sediu de banca nu se obisnueste sa se zgirceasca la ventilatie sau confort, nici macar in Romania.
Suma de 250euro/luna platita de muncitori acopera doar cheltuielile cu chiria si curentul platita de Leveltech pentru local, firma neavand nici un profit din aceasta ”afacere”.(eventual pierderi datorita distrugerilor)

In concluzie putem constata ca afirmatiile lui Dinca Constantin privind firma Leveltech nu sunt credibile.
Afirmatia lui Dinca Constantin referitoare la o anumita angajata a firmei, citam:”xxxxx din xxxxxxxx (cenzurat de admin) nu are bani sa mearga acasa sambata o trimite domnul Peicin Laurentiu patronul acestei haznale la intretinerea relatiilor cu clienti {sexuale} ” - este calomioasa atat timp cit este nedovedita si este pedepsita penal cu amenda sau inchisoare pina la 2 ani atat in Romania cit si Suedia (grov förtal, 5 kap.brottsbalken).

Am prezentat aceasta situatie din dorinta de a fi cat mai obiectivi in ceea ce priveste informatiile pe care le prezentam pe acest forum si, binenteles in virtutea dreptului la replica. In afara de numele persoanei de gen feminin calomniate de catre Dinca Constantin, suediainfo.se isi rezerva dreptul de a NU CENZURA mesajele dvs. atata timp cat nu promovati actiuni si declaratii care intra in incidenta cu regulamentul forumului. Asta nu inseamna ca persoanele lezate de anumiti useri, prin declaratii calomnioase, sunt lipsite de dreptul de a-i actiona in judecata.
Tocmai de aceea pastram tot ceea ce dvs scrieti.

Cu respect – suediainfo.se

PS. Cu ocazia sarbatorilor va uram un sincer ”Paste Fericit”

Publicam mai jos imagini din asazisul "beci". Concluziile le trageti voi.
SCLAVIE PRINTRE ¨ROMANI¨ Dormit10
[url]SCLAVIE PRINTRE ¨ROMANI¨ Dormit16[/url]
[img]SCLAVIE PRINTRE ¨ROMANI¨ Baie110[/img][img]SCLAVIE PRINTRE ¨ROMANI¨ Baie310[/img][img]SCLAVIE PRINTRE ¨ROMANI¨ Baie210[/img][img]SCLAVIE PRINTRE ¨ROMANI¨ Intrar10[/img][img]SCLAVIE PRINTRE ¨ROMANI¨ Camera10[/img][img]SCLAVIE PRINTRE ¨ROMANI¨ Bucata10[/img][img]SCLAVIE PRINTRE ¨ROMANI¨ Dormit17[/img]
Admin
Admin
Admin

Sus In jos

Mesaj  Admin Sam Apr 23, 2011 3:40 am

Anumite parti din mesajul lui dinca constantin (date personale) au fost cenzurate de admin pe motiv de integritate personala. Vom reveni cu un comentariu asupra afirmatiilor lui dinca constantin.
Admin
Admin
Admin

Sus In jos

SCLAVIE PRINTRE ¨ROMANI¨ Empty atentie la firma leveltech

Mesaj  dinca constantin Dum Apr 17, 2011 3:07 am

aceasta firma se ocupa cu racolarea oamenilor fara familie in tara pentru a nu avea pretentii sa trimita bani acasa,iti da 50 coroane pe ora teoretic prin data de 23-24 incepe cu taiatul orelorin asa fel sa te scoata pe minus ,se doarme intrun beci fost sediu de banca fara geamuri si aerisire sediul este la 7 km de stockholm in nacka strada ektorpsvagen 3 bv vizavi de matboden are femei la curatenie de 1 an xxxxx din xxxxxxxx (cenzurat de admin)nu are bani sa mearga acasa sambata o trimite domnul Peicin Laurentiu patronul acestei haznale la intretinerea relatiilor cu clienti {sexuale} ar fi multe de spus dar cine are un gram de minte OCOLESTE FIRMA LEVELTECH si pe LAURENTIU PEICIN daca ar sti clienti ce dezastru de constructii fac se poate vedea in comuna Hudinge la domnul Goran au acoperit o casa de bca fara centuri de beton au prins acoperisul in horsuruburi in bca este multe de spus dar vor fi scrise toate in ziarul city stockholm pentru ai arata adevarata fata

dinca constantin
Membru nou
Membru nou

Data de inscriere : 17/04/2011

Sus In jos

Mesaj  brigadir Joi Ian 27, 2011 11:02 pm

Urasc sclavia moderna. Cazurile pe care le-a prezentat flox, chiar daca sunt putin subiective, ele exista insa, hai sa recunoastem, nu sunt dintre cele mai grave. Sunt situatii mult mai grave si, surpiza, nu antreprenorii romani detin locul intai la capitolul "sclavagism modern" in Suedia.

Asa ca as avea cateva obiectii privind "initiativa" lui flox:

1. Cei care sunt mai vechi in Suedia poate isi amintesc de cazul tipului care se auto-numea "The Architect of Mind". Tipul a facut un scandal imens in presa suedeza dezvaluind o retea de plasare a fortei de munca in industria forestiera si o firma care in urma scandalului a falimentat.
Am fost cu totii miscati de povestea "arhitectului mintii" si revoltati impotriva firmei suedeze. Ulterior am aflat ca de fapt arhitectul este o lichea. Un tip care incerca sa-si toarne proprii colegi si compatrioti pentru a obtine avantaje de la sefii suedezi. Un idiot puturos care a ales cea mai scurta cale pentru a parveni: minciuna si manipularea. Patronii suedezi, contrar asteptarilor arhitectului, l-au concediat pe acesta tocmai din cauza turnarilor, chit ca ar fi fost in avantajul lor sa-l foloseasca ca si cartita.
Cateva sute de oameni amarati, veniti din mai multe tari si-au pierdut orice sursa de venit. Multi romani au fost atat de indignati incat au jurat sa-l rupa in bataie pe arhitect.
Nu contest ca firma avea bubele ei dar "in the big picture" actiunea a creat mai multa suferinta decat avantaje.

Asa ca intrebarea este: cum poti sa devii judecator cand tu, personal, te consideri si victima? Cum putem sa fim obiectivi neavand toate cartile pe masa? Adica declaratia antreprenorului privind cazul in speta.

2. Cum ziceam mai sus, romanii sunt inca "copii mici" la capitolul sclavagism modern. Sunt arabi, albanezi, sarbi si suedezi mult mai imputiti decat patronii romani. De ce atunci sa ii punem la zid numai pe romani? Suntem romani si ii discriminam tocmai pe romani. Ce mesaj trimitem in exterior prin acest lucru?

Nu le iau apararea patronilor romani care profita de conationalii lor. Dimpotriva. Pe ei ii urasc mai mult decat pe ceilalti pentru ca sunt de-ai mei, romani. Dar de un lucru sunt ferm convins: orice moneda are doua fete.

Acum cativa ani am deschis si eu o firma mica de constructii. Am gasit cativa prieteni romani si am inceput sa iau lucrari. Lucram cot la cot cu ei, discutam cu clientii si cu furnizorii de materiale si imparteam profitul egal cu ceilalti cu toate ca foloseam automobilul, sculele si masinile meu. Totul a fost perfect in primele doua luni. Mai apoi, au inceput sa dispara materialele clientilor. Apoi scule si masini de-ale mele. La final, unul dintre "prieteni" a folosit actele firmei ca sa cumpere lucruri pe credit ca sa le trimita in Romania.
Rezultat: i-am dat pe toti afara si am angajat straini. Am avut cativa baieti din Ungaria, profesionisti si oameni de nota 10 si doi salahori. Culmea, un salahor era un fost cercetator in geologie din Polonia si un profesor de muzica din Suedia. Amandoi oameni super Smile
Imi ziceam ca niciodata nu voi mai lucra cu romani. Dar cum ziceam mai sus: eram subiectiv.

Nu toti romanii sunt usa de biserica sau lepre. Dar cum poti sa stii ce are fiecare in gusa?

Cine are dreptul sa arunce cu piatra?

Concluzie:
- ai grija ce-ti doresti pentru ca s-ar putea sa se implineasca. Sau: cum poti sa fii sigur ca o initiativa "buna" nu aduce unora mai mult "damage" decat profit?
brigadir
brigadir
Admin

Sus In jos

Mesaj  flox Lun Ian 24, 2011 6:08 pm

Nu ai priceput "esenta", AMICE! confused

flox
Membru nou
Membru nou

Numarul mesajelor : 3
Data de inscriere : 22/01/2011

Sus In jos

Mesaj  costel igorov Lun Ian 24, 2011 12:18 pm

1. Altomis Städ AB, (DIMA VIRGINIA) in general angajeaza prin intermediul Arbetsformedlingen. Corecta la plata (putini bani), dar te munceste de te rupe...inclusiv sambata si duminica.
Si care-i problema ta daca angajatorul beneficiaza de niste subventii de stat absolut LEGALE intr-un program guvernamental de stimulare a anumitor categorii de populatie? Te munceste de te rupe ? Bine ai venit in viitorul promis cind am iesit din comunism ! Laughing Laughing Laughing
Suma propusa de el 50sek/ora, eu pentru constructii si sotia pentru curatenie
Amice. la curatenie se plateste cu 70 sek/ora netto conform contractului colectiv de munca in vigoare. Daca ti-a oferit si cazare gratuita suma de 50sek/ora mi se pare absolut justificata. Cum definesti tu "sclavia" ? Probabil te simti injosit sa-ti vinzi o marfa care se numeste "forta mea de munca".
Cu siguranta patronii respectivi ti-au mirosit atitudinea si te-au luat la misto cu fusta scurta si operatia estetica. Pur si simplu pretentiile erau prea mari si atitudinea necorespunzatoare. Decamdata Suedia nu duce lipsa de de constructori si muncitori necalificati in curatenie, oferta de forta de munca in acest domeniu depaseste cu mult cererea.
costel igorov
costel igorov
membru senior
membru senior

Sus In jos

Mesaj  flox Sam Ian 22, 2011 8:01 am

Ai dreptate Cristian! citez ¨Patronii astia ii regasesti pe tot globul......si nu trebuie sa generalizam lucrul¨, ideea mea este de a atentiona eventualul doritor de munca la aceste firme.
Am sa incep eu bineinteles cu 2 exemple de firme din Stockholm:
1. Altomis Städ AB, (DIMA VIRGINIA) in general angajeaza prin intermediul Arbetsformedlingen. Corecta la plata (putini bani), dar te munceste de te rupe...inclusiv sambata si duminica.
2. Leveltech (Laurentiu Peicin), la inceputuri am vrut sa ma angajez la el si eu si sotia mea. Suma propusa de el 50sek/ora, eu pentru constructii si sotia pentru curatenie. Cel mai ciudat a fost cand ajungand la el la birou (Duvnas), ne-a propus sa ne mutam cu ceilalti ro din colectiv care locuiau intr-un subsol. Trecand peste toate acestea m-am enervat tare atunci cand i-a spus sotiei ca trebuie sa-si faca niste operatii estetice si sa poarte numai fuste mini daca vrea sa lucreze la el. Atunci am spus PAS.
NU FAC ACEST LUCRU pentru defaimarea firmelor, ci doar pentru a atentiona eventualii doritori de angajare la aceste firme.
Eu inteleg ca multi dintre noi suntem nevoiti sa ne injosim pentru cateva coroane (ce ne asigura traiul), dar putem sa evitam toate acestea prin experientele altora. Restul depinde de noi (voi)!

flox
Membru nou
Membru nou

Sus In jos

Mesaj  Cristian Sam Ian 22, 2011 5:51 am

Salutare! ..Mare adevar graiesti Flox.. ! Patronii astia ii regasesti pe tot globul..
Sa ne intoarcem la Suedia.. Incepi tu cu un exemplu, daca tot ai deschis Topicul? Very Happy Romanii, adica angajatii umiliti .. din pacate .. nu prea au curajul sa-i demaste pe profitorii si nesatuii de patroni romani.. parveniti in Suedia. Teama lor cea mai mare este ca patronul sa nu cumva sa afle ca este acuzat cumva de ceva anume (vorbit pe la spate, s-ar interpreta de el) .. si astfel acel roman angajat si asa pe piata neagra sa fie scuipat si aruncat afara .. in strada, nu conteaza ca unii din angajati n-au unde locui si traiesc prin subsolurile pe care patronul le pune la dispoz .. ca fiind un favor ca au unde locui..
Dar, exista si aici un dar.. si-anume ca NU intotdeauna este patronul vinovat, ci vinovat de situatia in care se afla ar putea fi si angajatul in mai mica, mai mare masura. Cine viseaza la un fast anställd din prima la un patronas de acest gen, sa uite! Pt fast anställd trebuie ca si angajatul sa fie foarte competent .. iar patronul chiar sa aprecieze asta .. si in principiu sa aiba nevoie de un asemenea angajat! Deci titlul: Sclavie printre "romani" , nu trebuie dupa parerea mea luat ca generalizare. Cu siguranta exista inclusiv acea categ de patroni romani care respecta omul si regulile pietii de munca..

Cristian
Cristian
membru veteran
membru veteran

Numarul mesajelor : 49
Data de inscriere : 18/07/2009
Varsta : 49
Localizare : Sverige

Sus In jos

SCLAVIE PRINTRE ¨ROMANI¨ Empty SCLAVIE PRINTRE ¨ROMANI¨

Mesaj  flox Sam Ian 22, 2011 12:58 am

Salut!
Fiecare dintre noi a trait probabil o experienta proasta, la inceputul vietii in Suedia, angajandu-se la o firma cu ¨patroni¨ romani!
Propun sa-i demascam pe acesti patroni (posesori) de sclavi, in acest fel ajutandu-i pe cei care sunt tentati sa se ¨angajeze¨ la aceste firme!

flox
Membru nou
Membru nou

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus