Căutare
Ultimele subiecte
Cine este conectat?
În total sunt 2 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 2 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 160, Sam Oct 05, 2024 1:24 pm
Reclama ta aici
inmatriculare auto in suedia
+3
florins
cocoshel
valkriesfly
7 participanți
Pagina 1 din 1
Re: inmatriculare auto in suedia
Länsförsäkringar
florins- membru senior
- Numarul mesajelor : 79
Data de inscriere : 08/05/2011
Localizare : Linneryd
Apropos, la ce societate ai facut asigurarea?florins a scris:
- facut asigurare de trafic la un asigurator - desi masina este import personal nu m-a taxat, ci din contra, am primit un pret mai bun decat cele online (1680 kr)
krism- membru
- Numarul mesajelor : 13
Data de inscriere : 15/08/2011
Ai dreptate dar in Ro si daca sufli in iaurt tot te arzi (se gaseste intotdeauna ceva care sa te arda daca are ocazia).florins a scris:corect.
crede-ma, nu e problema mea ca si contribuabil ca ei nu sunt in stare sa coreleze bazele de date.
Ca backup:
- eu am solicitat celor de la Transport Styrelsen sa-mi trimita un bevis/dovada ca mi-au retinut talonul si, daca se poate, sa-mi dea o hartie scrisa in lb. engleza cu privire la acest aspect. Mi-au trimis hartia in cauza scrisa in lb Eng din care reiese ca talonul e retinut de ei in vederea inmatricularii vehiculului in SE, in plus mi-au dat o fotocopie dupa talon care poarta aplicata o stampila mare cat casa cu "Transport Styrelsen" si numar/data de inregistrare. Cu acele documente poti ulterior sa-ti faci radierea in tara. Astea le trimit la primaria din localitate impreuna cu copie dupa ce acte mi-or veni de la TransportStyrelsen cand imi dau numerele si stiu ca mi-am facut datoria (citisem mai demult - desi nu stiu daca mai e de actualitate in 2013 - ca la instrainarea vehiculului sau radiere/etc ai obligatia sa instiintezi autoritatile locale in vederea radierii FISCALE a masinii).
Astia de la Transport Styrelsen vor notifica Politia Romana sa radieze masina din circulatie, dar Administratia Fiscala e deja cu totul alta poveste in Ro (pe aia nu-i notifica nimeni).
krism- membru
corect.
in cazul in care cei din Ro vor sa-si dovedeasca imbecilitatea proverbiala, trimiti frumos copie dupa actele de aici si in baza lor se poate radia si anula datoria eventuala.
am avut la un moment dat o masina pe care o vandusem de vreo 3 ani si cand mi-a trebuit o adeverinta de la fisc am constatat ca eram restant rau de tot. Nu mai aveam nici actele, dar am dat o declaratie pe proprie raspundere si s-a rezolvat.
crede-ma, nu e problema mea ca si contribuabil ca ei nu sunt in stare sa coreleze bazele de date.
in cazul in care cei din Ro vor sa-si dovedeasca imbecilitatea proverbiala, trimiti frumos copie dupa actele de aici si in baza lor se poate radia si anula datoria eventuala.
am avut la un moment dat o masina pe care o vandusem de vreo 3 ani si cand mi-a trebuit o adeverinta de la fisc am constatat ca eram restant rau de tot. Nu mai aveam nici actele, dar am dat o declaratie pe proprie raspundere si s-a rezolvat.
florins- membru senior
Este corect ceea ce spui. Eu am un amic care-i tot aici in SV si dupa ce si-a inmatriculat masina aici (adica anul trecut) s-a asigurat ca o radiaza de la ANAF din tara (ca aia cand e sa-ti ia banii si sa te treaca la impozite n-au probleme, o fac instant; dupa aia vezi tu cum iti mai recuperezi banii de la stat) si de aceea te-am intrebat.florins a scris:ce-i aia ANAF ??
conform cu legea europeana, in termen de 2 luni autoritatile tarii in care ai inmatriculat masina anunta autoritatea din tara ta. De altfel, certificatul de inmatriculare este retinut de catre suedezi.
Deci tu nu ti-ai mai batut capul si nici in tara (daca mai ai domiciliu pe acolo) nu ti-a mai venit ceva de la ANAF cum ca ai restant impozit la masina, corect?
krism- membru
ce-i aia ANAF ??
conform cu legea europeana, in termen de 2 luni autoritatile tarii in care ai inmatriculat masina anunta autoritatea din tara ta. De altfel, certificatul de inmatriculare este retinut de catre suedezi.
florins- membru senior
Te mai apelez cu o intrebare: a fost necesara radierea masinii de la ANAF din tara? Cum ai procedat (ma gandesc ca n-ai facut un drum pana in Ro doar pt asta). Experienta ta ne ajutaflorins a scris:Numerele vechi le tii in garaj, nu-i pasa nimanui de ele.
Am facut ursprungskontroll la inmatriculare. Dupa ce am primit numerele am facut si besikt-ul. Asa am primit scrisoare de la ei.
krism- membru
Aici ai dreptate insa cred ca de multe ori mai este vorba si despre prea mult zel sau interes economic (bestiktning-ul e pe bani iar in perioada de "criza" orice ban e binevenit).florins a scris:
Cred ca nu da nimeni 2 bani pe ITP de Ro pe o masina cu numere de S. Nu cred ca se pot inregistra ei in scripte cu asa ceva.
Multumesc, cred ca imaginea despre inmatriculare este oarecum clara.
Imi doresc succes precum si celorlalti aflati in aceeasi situatie
krism- membru
Numerele vechi le tii in garaj, nu-i pasa nimanui de ele.
Am facut ursprungskontroll la inmatriculare. Dupa ce am primit numerele am facut si besikt-ul. Asa am primit scrisoare de la ei.
Cred ca nu da nimeni 2 bani pe ITP de Ro pe o masina cu numere de S. Nu cred ca se pot inregistra ei in scripte cu asa ceva.
florins- membru senior
Apropos: astia la Transportstyrelse spun ca daca ai un ITP emis intr-un stat membru UE, ITP care respecta nu stiu ce metodologie/directive UE, atunci acel ITP este valabil si in SE si nu mai e nevoie sa faci Besiktningskontroll-ul aici, e suficient Ursprungskontroll-ul (verificarea autenticitatii).florins a scris:Ai vazut pe site ca ei cer certificatul de inmatriculare. Daca acesta este din 2 parti, trebuie ambele parti. Dar cel romanesc este doar o singura parte.
Eu nu le-am trimis CIV pentru ca nu l-au cerut. M-am gandit ca daca nu il cer sa nu creez eu situatii complicate aiurea. Daca il cereau, il trimiteam.
Si eu am masina pe nume din Ro de noua, dar le-am trimis totusi si factura, desi nu cred ca era necesar.
Vad ca la besikta.se tu ai platit 1380:- . Sa inteleg ca ai facut si ursprungskontroll-ul si besiktningskontroll-ul? Nu era valabil ITP-ul din tara (Ro) ?
Multumesc anticipat. Sper ca raspunsul/experienta tau sa foloseasca si celorlalti aflati in situatii similare.
krism- membru
Multumesc pt promptitudine.florins a scris:Ai vazut pe site ca ei cer certificatul de inmatriculare. Daca acesta este din 2 parti, trebuie ambele parti. Dar cel romanesc este doar o singura parte.
Eu nu le-am trimis CIV pentru ca nu l-au cerut. M-am gandit ca daca nu il cer sa nu creez eu situatii complicate aiurea. Daca il cereau, il trimiteam.
Si eu am masina pe nume din Ro de noua, dar le-am trimis totusi si factura, desi nu cred ca era necesar.
Ce fac cu numerele vechi de Romania?
krism- membru
Ai vazut pe site ca ei cer certificatul de inmatriculare. Daca acesta este din 2 parti, trebuie ambele parti. Dar cel romanesc este doar o singura parte.
florins- membru senior
Florin, o intrebare: de ce nu trebuie si Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV) ? Sa inteleg ca singurele documente care trebuiesc atasate la solicitarea tip (ansökan om ursprungskontroll) este certificatul de inmatriculare? Ei pe transportstyrelsen.se spuneau parca si de factura/chitanta/etc care sa demonstreze provenienta (desi pare o tampenie din moment ce pe talon e trecut numele meu).florins a scris:experienta personala cu masina adusa din Ro:
Masina adusa in Suedia in Decembrie, nicio problema, nimeni nu mi-a spus vreodata nimic. In iunie m-am decis s-o inmatriculez aici.
Am vrut totusi sa o am inmatriculata in Suedia. Am urmat intocmai pasii de pe transportstyrelsen, import propriu cu alta folosinta, adica:
- le-am trimis certificatul de inmatriculare (nu Cartea de Identitate) odata cu aplicatia listata, prin posta (aplicatia online nu a mers)
Multumesc anticipat pt cine poate si are timp sa raspunda.
krism- membru
Inscriere masina + idkort
Buna ziua,
Sunt de ceva vreme in SE si vreau sa inregistrez masina aici. Am citit pe site-ul Transportstyrelsen pasii de urmat, problema mea este ca nu am schimbat permisul in permis suedez si nici idkort nu am facut. De cate ori e nevoie (mai mult decat rar ), ma identific cu pasaportul biometric.
Intrebarea mea este daca pentru inscrierea masinii (+ bilförsäkring) e nevoie de körkort sau idkort ori e suficient pasaportul.
O alta nelamurire este: daca masina personala e inscrisa in SE si eu am permis romanesc, la eventuale controale risc vreo amenda? Am mai citit pe forum cele spuse de voi: poti sofa in SE toata viata cu permis romanesc, insa o experienta mai vechi si neplacuta din RO ma face sa imi pun intrebari: schimbasem cartea de identitate in alt judet, insa masina ramasese inscrisa pe vechiul judet de domiciliu. La primul control am primit amenda ca adresele nu coincid.
Tusen tack!!!
Sunt de ceva vreme in SE si vreau sa inregistrez masina aici. Am citit pe site-ul Transportstyrelsen pasii de urmat, problema mea este ca nu am schimbat permisul in permis suedez si nici idkort nu am facut. De cate ori e nevoie (mai mult decat rar ), ma identific cu pasaportul biometric.
Intrebarea mea este daca pentru inscrierea masinii (+ bilförsäkring) e nevoie de körkort sau idkort ori e suficient pasaportul.
O alta nelamurire este: daca masina personala e inscrisa in SE si eu am permis romanesc, la eventuale controale risc vreo amenda? Am mai citit pe forum cele spuse de voi: poti sofa in SE toata viata cu permis romanesc, insa o experienta mai vechi si neplacuta din RO ma face sa imi pun intrebari: schimbasem cartea de identitate in alt judet, insa masina ramasese inscrisa pe vechiul judet de domiciliu. La primul control am primit amenda ca adresele nu coincid.
Tusen tack!!!
maia- Membru nou
- Numarul mesajelor : 1
Data de inscriere : 03/09/2013
experienta personala cu masina adusa din Ro:
Masina adusa in Suedia in Decembrie, nicio problema, nimeni nu mi-a spus vreodata nimic. In iunie m-am decis s-o inmatriculez aici.
Am vrut totusi sa o am inmatriculata in Suedia. Am urmat intocmai pasii de pe transportstyrelsen, import propriu cu alta folosinta, adica:
- le-am trimis certificatul de inmatriculare (nu Cartea de Identitate) odata cu aplicatia listata, prin posta (aplicatia online nu a mers)
- mi-au trimis factura la plata, a ajuns in ziua 3; am platit in aceiasi zi taxa de verificare, 750 kr.
- ok-ul pentru verificarea de origine a venit in ziua 5
- am sunat la toate firmele are fac verificare, toti ma trimiteau cu programarea cam peste 1 luna, mai putin cei de la besikta.se. Astia m-au programat peste 1 saptamana
- mers la service, facut verificarea, platit 1380 kr. Nenea s-a uitat la seria de sasiu si un pic pe la masina, nu a facut verificare tehnica probabil pentru ca nu a considerat necesar
- primit actele de la transportstyrelsen si numerele de inmatriculare peste 3 zile, adica ziua 16
- facut asigurare de trafic la un asigurator - desi masina este import personal nu m-a taxat, ci din contra, am primit un pret mai bun decat cele online (1680 kr)
- activat numerele cu aplicatia online, ziua 17.
- urmeaza sa primesc prin posta instiintarea pentu plata taxei anuale auto, 1980 kr.
deci, total 17 zile lucratoare (dar am avut noroc cu programarea rapida la verificare) si 2130 kr inmatricularea.
taxa anuala 1980 kr
asigurare anuala 1680 kr.
daca fac socoteala bine, nu e mult mai scump decat ce plateam in Ro pentru aceiasi masina. Adica sunt cam 150 euro in plus pe an.
- mi-au trimis factura la plata, a ajuns in ziua 3; am platit in aceiasi zi taxa de verificare, 750 kr.
- ok-ul pentru verificarea de origine a venit in ziua 5
- am sunat la toate firmele are fac verificare, toti ma trimiteau cu programarea cam peste 1 luna, mai putin cei de la besikta.se. Astia m-au programat peste 1 saptamana
- mers la service, facut verificarea, platit 1380 kr. Nenea s-a uitat la seria de sasiu si un pic pe la masina, nu a facut verificare tehnica probabil pentru ca nu a considerat necesar
- primit actele de la transportstyrelsen si numerele de inmatriculare peste 3 zile, adica ziua 16
- activat numerele cu aplicatia online, ziua 17.
- urmeaza sa primesc prin posta instiintarea pentu plata taxei anuale auto, 1980 kr.
deci, total 17 zile lucratoare (dar am avut noroc cu programarea rapida la verificare) si 2130 kr inmatricularea.
taxa anuala 1980 kr
asigurare anuala 1680 kr.
daca fac socoteala bine, nu e mult mai scump decat ce plateam in Ro pentru aceiasi masina. Adica sunt cam 150 euro in plus pe an.
florins- membru senior
Inmatriculare auto
Buna seara!Am nevoie de o informatie daca se poate?Recent m-am mutat in Suedia din Romania.Personnumer,casa,job si toate alea in regula.As vrea sa stiu daca e in cazul in care o sa imi aduc masina aici cu intentia de a ramane pe o perioada mai lunga de timp,e OBLIGATORIU SAU NU sa imi inmatriculez auto aici??Va multumesc anticipat!
mindlabs2005- Membru nou
Data de inscriere : 27/05/2013
In primul rind ai nevoie de cartea de identitate a masinii. Un aspect important este daca masina va fi radiata din circulatie din Suedia si va fi inmatriculata in Romania. In acest caz ai ceva bataie de cap cu exportul si inmatricularea.
cocoshel- Admin
- Numarul mesajelor : 372
Data de inscriere : 29/04/2009
Localizare : Stockholm
Salut
Buna ziua,
Am si eu nevoie de ajutor am o masina din suedia pe numele meu si as vrea sa o vand baiatului meu in romania.
Precizez ca masina se afla in romania.Ce acte am nevoie, multumesc!!!
Am si eu nevoie de ajutor am o masina din suedia pe numele meu si as vrea sa o vand baiatului meu in romania.
Precizez ca masina se afla in romania.Ce acte am nevoie, multumesc!!!
micutz90- Membru nou
Data de inscriere : 03/04/2013
Multumesc.
Nu incetez sa ma mir, cat de detaliate, diverse si accesibile pot fi informatiile in Suedia.
O seara buna,
F
Nu incetez sa ma mir, cat de detaliate, diverse si accesibile pot fi informatiile in Suedia.
O seara buna,
F
florins- membru senior
Nu trebuie sa-ti bati capul cu tabelele alea complicate. Pentru modelul din linkul de mai jos se plateste 2040 sek/an.
http://www.blocket.se/stockholm/Honda_Accord_2_0_Tourer_Sport__155hk__43143994.htm?ca=11&w=1
Daca ai alt model, poti cauta pe blocket.se o masina ca a ta in care se vede nr de inregistrare si apoi folosesti site-ul de mai jos:
https://www21.vv.se/fordonsfraga/
Toate cele bune!
http://www.blocket.se/stockholm/Honda_Accord_2_0_Tourer_Sport__155hk__43143994.htm?ca=11&w=1
Daca ai alt model, poti cauta pe blocket.se o masina ca a ta in care se vede nr de inregistrare si apoi folosesti site-ul de mai jos:
https://www21.vv.se/fordonsfraga/
Toate cele bune!
cocoshel- Admin
Din linkul pe care mi l-ai trimis, eu inteleg ca exista impozitul anual statuat in tabelul 3, A1, adica 1870 kr ( inteleg ca se ia in consideratie masa proprie a vehiculului )
Despre taxa de poluare, asta nu inteleg daca este anuala sau nu. Iarasi nu inteleg la ce se refera factorul de 2.55:
"Grundbeloppet är 360 kronor. Koldioxidbeloppet är 20 kronor per gram koldioxid som fordonet vid
blandad körning släpper ut per kilometer utöver 120 gram. Summan av grundbeloppet och
koldioxidbeloppet multipliceras med en bränslefaktor om 2,55. Ett miljötillägg tillkommer med
250 kronor."
Concret, daca masina emite sa spunem 200 gr CO2, voi avea (360 + (200-120)x20)x2.55 kr, adica 4998 kr ? Taxa anuala sau unica?
Si peste asta de poluare se adauga un supliment de mediu de 250 kr.
Despre taxa de poluare, asta nu inteleg daca este anuala sau nu. Iarasi nu inteleg la ce se refera factorul de 2.55:
"Grundbeloppet är 360 kronor. Koldioxidbeloppet är 20 kronor per gram koldioxid som fordonet vid
blandad körning släpper ut per kilometer utöver 120 gram. Summan av grundbeloppet och
koldioxidbeloppet multipliceras med en bränslefaktor om 2,55. Ett miljötillägg tillkommer med
250 kronor."
Concret, daca masina emite sa spunem 200 gr CO2, voi avea (360 + (200-120)x20)x2.55 kr, adica 4998 kr ? Taxa anuala sau unica?
Si peste asta de poluare se adauga un supliment de mediu de 250 kr.
florins- membru senior
Impozitul anual este undeva la 1500-2000 sek/anual. inmatricularea in Suedia ar costa cam 5000 sek. Alta solutie ar fi trecerea masinii pe numele altcuiva din Romania. Este absolut legal sa circuli in Suedia cu o masina inmatriculata in alta tara din UE pe numele altei persoane (situatie similara cu cea a cetatenilor romani care folosesc pe teritoriul Ro masini inmatriculate in Bulgaria). Obligativitate inmatricularii in termen de o saptamina se refera numai la o persoana cu domiciliul in Suedia.
https://suediainfo.forumgratuit.ro/t64-autoturism-inmatriculat-in-romania
https://suediainfo.forumgratuit.ro/t64-autoturism-inmatriculat-in-romania
cocoshel- Admin
Andreea vrea sa-si ia masina cu ea in Suedia, oricat de aiurea suna... e un Accord din 2007 cu motor de 2 litri pe benzina. E pe numele ei, si deci va cam trebui sa o inmatriculeze in Suedia, mai ales ca-i un orasel mic, nu se pierde in multime...
Multumesc!
Multumesc!
florins- membru senior
http://www.skatteverket.se/skatter/fordonsskatt.4.18e1b10334ebe8bc80002921.html
Impozitul pe autoturisme si asigurarea auto ar fi taxele care trebuie sa le platesti pentru o masina. Daca doresti sa-ti renmatriculezi masina din Romania in Suedia in Suedia mai sunt si alte taxe. Ce masina ai, poate gasesc si alte detalii?
Impozitul pe autoturisme si asigurarea auto ar fi taxele care trebuie sa le platesti pentru o masina. Daca doresti sa-ti renmatriculezi masina din Romania in Suedia in Suedia mai sunt si alte taxe. Ce masina ai, poate gasesc si alte detalii?
cocoshel- Admin
taxe auto
Am cautat pe skatteverket informatii despre taxele auto; pentru ca nu cunosc suedeza imi este putin greu sa gasesc informatiile.
Pana acum am gasit pentru autoturisme 360 kr + 20 kr pentru fiecare gram de CO2 emis peste 120 gr.
Mai sunt alte taxe sau impozite directe?
Pana acum am gasit pentru autoturisme 360 kr + 20 kr pentru fiecare gram de CO2 emis peste 120 gr.
Mai sunt alte taxe sau impozite directe?
florins- membru senior
Poti cumpara ca nerezident o masina inmatriculata in Suedia. Primesti cartea si talonul pe numele tau daca ai pe cineva din Suedia sa te ia in spatiu si evident ca poti sa o asiguri si circula unde vrea muschii tai prin lume. In cazul unui accident firma de asigurare despagubeste asiguratul indiferent de locul accidentului sau nationalitatea proprietarului. Firme de asigurari care elibereaza "asigurari false" nu cred ca exista nici in Romania.
Singura conditie este ca masina sa fie deja inmatriculata in Suedia.
Singura conditie este ca masina sa fie deja inmatriculata in Suedia.
cocoshel- Admin
inmatriculare auto in suedia
Buna ziua
As ruga persoanele care locuiesc in Suedia si au ceva vechime sa-mi raspunda si mie la niste intrebari:
1.Exista un trend acum pentru a evita plata taxei de inmatriculare in Romania ca si alternativa inmatricularea auto in Suedia pe numele proprietarului roman(ca si cetatean european) printr-o declaratie pe propria raspundere cum ca autoturismul este cumparat legal.Stiti ceva de aceasta alternativa?Din ce am inteles proprietarul roman este cumva luat in spatiu de persoana din suedia si astfel devine cetatean european si actele de inmatriculare(talonul+cartea masinii) vor fi tiparite pe numele romanului.
2.Daca varianta de mai sus este veridica la intocmirea unei asigurari cu o firma de asigurari din Suedia cum se poate verifica daca nu e falsa?
3.In cazul unui accident pe teritoriul Romaniei din vina celui care are masina inscrisa in Suedia cum se procedeaza pentru despagubire adica firma de asigurari din Suedia isi asuma responsabilitatea de a despagubi o persoana ce nu are cetatenie suedeza ci doar acte formale de sedere temporara in vederea obtinerii numerelor de inmatriculare suedeze?
As ruga persoanele care locuiesc in Suedia si au ceva vechime sa-mi raspunda si mie la niste intrebari:
1.Exista un trend acum pentru a evita plata taxei de inmatriculare in Romania ca si alternativa inmatricularea auto in Suedia pe numele proprietarului roman(ca si cetatean european) printr-o declaratie pe propria raspundere cum ca autoturismul este cumparat legal.Stiti ceva de aceasta alternativa?Din ce am inteles proprietarul roman este cumva luat in spatiu de persoana din suedia si astfel devine cetatean european si actele de inmatriculare(talonul+cartea masinii) vor fi tiparite pe numele romanului.
2.Daca varianta de mai sus este veridica la intocmirea unei asigurari cu o firma de asigurari din Suedia cum se poate verifica daca nu e falsa?
3.In cazul unui accident pe teritoriul Romaniei din vina celui care are masina inscrisa in Suedia cum se procedeaza pentru despagubire adica firma de asigurari din Suedia isi asuma responsabilitatea de a despagubi o persoana ce nu are cetatenie suedeza ci doar acte formale de sedere temporara in vederea obtinerii numerelor de inmatriculare suedeze?
valkriesfly- Membru nou
Data de inscriere : 10/02/2011
Subiecte similare
» Anunturi vanzari-cumparari auto Suedia
» autoturism inmatriculat in Romania
» cosmetica in Suedia
» Transport marfa Suedia-Romania-Suedia
» Suedia.se – Birtul Romanilor in Suedia
» cosmetica in Suedia
» Transport marfa Suedia-Romania-Suedia
» Suedia.se – Birtul Romanilor in Suedia
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Mar Iul 10, 2018 9:03 am Scris de haiku
» Fanfare Ciocarlia in concert la Stockholm pe 15 iulie 2018
Mier Iul 04, 2018 1:21 am Scris de cocoshel
» Numere personale in Suedia (personnummer)
Joi Noi 30, 2017 2:24 am Scris de Roxyrox
» Şcolarizare/perfecţionare angajat
Sam Oct 14, 2017 7:16 am Scris de costel igorov
» Locuri de munca Suedia
Lun Sept 11, 2017 5:34 am Scris de mihaelaiosip
» Caut chirie in Goteorg
Dum Iul 23, 2017 4:10 am Scris de fratilaalex
» Infiintare firma.
Vin Iul 07, 2017 6:00 pm Scris de marcellmc
» Emigrare in Suedia? Informatii si discutii pro si contra.
Lun Apr 10, 2017 4:53 am Scris de 1parazit
Dum Mar 26, 2017 12:24 am Scris de megan6X