Forum Suedia Info
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Flux RSS

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Ultimele subiecte
» Impozitarea in Suedia
Student - Personnummer cu Card European de Sanatate? EmptyMar Iul 10, 2018 9:03 am Scris de haiku

» Fanfare Ciocarlia in concert la Stockholm pe 15 iulie 2018
Student - Personnummer cu Card European de Sanatate? EmptyMier Iul 04, 2018 1:21 am Scris de cocoshel

» Numere personale in Suedia (personnummer)
Student - Personnummer cu Card European de Sanatate? EmptyJoi Noi 30, 2017 2:24 am Scris de Roxyrox

» Şcolarizare/perfecţionare angajat
Student - Personnummer cu Card European de Sanatate? EmptySam Oct 14, 2017 7:16 am Scris de costel igorov

» Locuri de munca Suedia
Student - Personnummer cu Card European de Sanatate? EmptyLun Sept 11, 2017 5:34 am Scris de mihaelaiosip

» Caut chirie in Goteorg
Student - Personnummer cu Card European de Sanatate? EmptyDum Iul 23, 2017 4:10 am Scris de fratilaalex

» Infiintare firma.
Student - Personnummer cu Card European de Sanatate? EmptyVin Iul 07, 2017 6:00 pm Scris de marcellmc

» Emigrare in Suedia? Informatii si discutii pro si contra.
Student - Personnummer cu Card European de Sanatate? EmptyLun Apr 10, 2017 4:53 am Scris de 1parazit

» autoturism inmatriculat in Romania
Student - Personnummer cu Card European de Sanatate? EmptyDum Mar 26, 2017 12:24 am Scris de megan6X

Cine este conectat?
În total sunt 6 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 6 Vizitatori :: 1 Motor de căutare

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]

Recordul de utilizatori conectați a fost de 160, Sam Oct 05, 2024 1:24 pm
Reclama ta aici

Student - Personnummer cu Card European de Sanatate?

3 participanți

In jos

Student - Personnummer cu Card European de Sanatate? Empty Re: Student - Personnummer cu Card European de Sanatate?

Mesaj  cocoshel Vin Iun 14, 2013 12:00 am

Din pacate nu am primit un feedback privind continuarea procedurii de la mimusato.Ti-as recomanda ca in momentul depunerii cererii sa atasezi o anexa in care sa precizezi faptul ca Casa de asigurari romaneasca elibereaza cardul de sanatate pe o perioada de maxim 6 luni. Daca primesti totusi negativ la cererea ta pe motiv ca cardul european este valabil doar pe o perioada de 6 luni adreseazate imediat Solvit, autoritatea europeana care se ocupa de rezolvarea promlemelor cu o dimensiune transfrontaliera cauzate de proasta aplicare a dreptului comunitar de catre autoritatile publice din statele membre UE.

Succes si asteptam un feedback in legatura cu continuarea demersului tau.
cocoshel
cocoshel
Admin

Numarul mesajelor : 372
Data de inscriere : 29/04/2009
Localizare : Stockholm

Sus In jos

Student - Personnummer cu Card European de Sanatate? Empty aceeasi situatie

Mesaj  lizuca Mier Iun 12, 2013 4:42 pm

Salut,

Si eu sunt in aceeasi situatie. Ai aflat ceva sigur intre timp? Eu am fost admisa la un program de master de 2 ani. Saptamana viitoare trebuie sa imi soseasca cardul european de sanatate iar in iulie o sa plec pentru a rezolva cu actele inainte de inceperea scolii. Am vorbit cu o romanca studenta acolo, insa in alt oras si am aflat ca si ea a avut probleme cu numarul personal tot datorita perioadei de valabilitate a CES asa ca a fost nevoita sa solicite de la casa de asigurari o adeverinta prin care se atesta ca legea din romania prevede o valabilitate de doar 6 luni. Am facut si eu o cerere de adeverinta la CAS si mi s-a spus ca o voi primi prin posta in 45 de zile (cand eu voi fi deja in Suedia). Oricum, daca cineva stie alta rezolvare va rog sa imi spuneti. Multumesc.

lizuca
Membru nou
Membru nou

Numarul mesajelor : 3
Data de inscriere : 12/06/2013

Sus In jos

Student - Personnummer cu Card European de Sanatate? Empty Re: Student - Personnummer cu Card European de Sanatate?

Mesaj  cocoshel Dum Mar 24, 2013 11:19 am

Prima conditie pentru a primi personnummer ar fi ca masteratul sa aiba o durata mai mare de 1 an. In Suedia cardul european de sanatare se elibereaza pe o durata de 3 ani. In Romania doar pe 6 luni. Aici ar putea fi o problema presupun. Ar fi indicat sa completezi cardul european romanesc cu un formular european portabil de tipul S sau eventual E. Intreaba la casa de asigurari romaneasca ce pot sa -ti elibereze in situatia ta.
Ar fi dragut din partea ta daca ne tii si pe noi la curent cu desfasurarea procedurii.
Toate cele bune!
cocoshel
cocoshel
Admin

Numarul mesajelor : 372
Data de inscriere : 29/04/2009
Localizare : Stockholm

Sus In jos

Mesaj  mimusato Vin Mar 22, 2013 1:47 pm

Revin cu o precizare de pe site-ul Skatteverket, sectiunea "Flytta till Sverige". Intrebarea initiala ramane valabila.

"Studenter
Om du ska studera i Sverige behöver du visa att du är inskriven som studerande på en skola. Du behöver också visa ett antagningsbesked där det framgår hur lång tid du ska studera och att du har en heltäckande sjukförsäkring som gäller för bosättning i Sverige under ett år (för studenter gäller europeiska sjukförsäkringskortet). Du behöver även lämna en försäkran om att du kan försörja dig under studietiden."

mimusato
Membru nou
Membru nou

Numarul mesajelor : 2
Data de inscriere : 22/03/2013

Sus In jos

Student - Personnummer cu Card European de Sanatate? Empty Student - Personnummer cu Card European de Sanatate?

Mesaj  mimusato Vin Mar 22, 2013 1:34 pm

Salutari tuturor.
Am o intrebare la obiect. Stie cineva care este situatia pentru un cetatean roman care vine pentru un master in Suedia - poate primi personnummer, avand in vedere ca are din Romania cardul european de sanatate, valabil doar 6 luni? Din cate stiu, Skatteverket cere "heltäckande sjukförsäkring" pe o perioada de 1 an chiar si in acest caz, ceea ce inseamna ca acel card european nu este suficient. Imi poate confirma cineva?
Multumesc.

mimusato
Membru nou
Membru nou

Numarul mesajelor : 2
Data de inscriere : 22/03/2013

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum