Forum Suedia Info
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Flux RSS

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Ultimele subiecte
» Impozitarea in Suedia
Östersund sau Stockholm? ! EmptyMar Iul 10, 2018 9:03 am Scris de haiku

» Fanfare Ciocarlia in concert la Stockholm pe 15 iulie 2018
Östersund sau Stockholm? ! EmptyMier Iul 04, 2018 1:21 am Scris de cocoshel

» Numere personale in Suedia (personnummer)
Östersund sau Stockholm? ! EmptyJoi Noi 30, 2017 2:24 am Scris de Roxyrox

» Şcolarizare/perfecţionare angajat
Östersund sau Stockholm? ! EmptySam Oct 14, 2017 7:16 am Scris de costel igorov

» Locuri de munca Suedia
Östersund sau Stockholm? ! EmptyLun Sept 11, 2017 5:34 am Scris de mihaelaiosip

» Caut chirie in Goteorg
Östersund sau Stockholm? ! EmptyDum Iul 23, 2017 4:10 am Scris de fratilaalex

» Infiintare firma.
Östersund sau Stockholm? ! EmptyVin Iul 07, 2017 6:00 pm Scris de marcellmc

» Emigrare in Suedia? Informatii si discutii pro si contra.
Östersund sau Stockholm? ! EmptyLun Apr 10, 2017 4:53 am Scris de 1parazit

» autoturism inmatriculat in Romania
Östersund sau Stockholm? ! EmptyDum Mar 26, 2017 12:24 am Scris de megan6X

Cine este conectat?
În total sunt 2 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 2 Vizitatori

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]

Recordul de utilizatori conectați a fost de 160, Sam Oct 05, 2024 1:24 pm
Reclama ta aici

Östersund sau Stockholm? !

3 participanți

In jos

Östersund sau Stockholm? ! Empty Re: Östersund sau Stockholm? !

Mesaj  marceluku Sam Mar 01, 2014 9:37 pm

xxhtml691 ăsta este id meu de Skype, sunt conectat mereu. Nu sunt cetățean italian, am doar bbuletin și drept de lucru până în 2023

marceluku
membru
membru

Numarul mesajelor : 13
Data de inscriere : 14/02/2014

Sus In jos

Mesaj  david31 Sam Mar 01, 2014 9:25 pm

marceluku a scris:Cardul era italian, romanesc nu am avut niciodată.  Atunci cred că cel mai bine este să trimit prin poștă la migra, incercarea moarte nu are! Apropo de bani extrasul de cont am atât, în realitate am mult mai putini,am 2 copii al 3 - lea este pe drum, da unde atâta fericire? Sper să nnu verifice ăstia la banca mea, de fapt nici nu cred că au dreptul. I - ți mulțumesc încă o dată, duminică plăcută

TE INSELI , AICI AU DREPTUL SA TE CONTROLEZE PESTE TOT .......
david31
david31
membru
membru

Numarul mesajelor : 27
Data de inscriere : 23/02/2014

Sus In jos

Mesaj  david31 Sam Mar 01, 2014 9:23 pm

Este un sediu de skatteverket in zona garii .
vizavi de gara , este o trecere de pietoni si apoi imediat statia de metrou ....langa straduta-gang care duce spre acea biserica . intri pe straduta si imediat pe colt vizavi de biserica este skatteverket . iati actele cu tine si dute maine la prima ora la skatteverket acolo , daca nu sti engleza ceri translator in italiana ca o sati dea si le explici ca ai venit , ai bani sa te intretii , si vrei sa aplici de nr personale . lasa permisul de rezidenta de la emigrari , ca nu e urgent si au mai fost romani care au venit si au aplicat prima data la skatt , poate ai noroc .
david31
david31
membru
membru

Sus In jos

Mesaj  david31 Sam Mar 01, 2014 9:17 pm

Marcel , esti cumva cetatean italian ???
altii inaintea ta au fost prima data la skateverket , si apoi cand au avut nr personale sau temporare , job asigurat au fost la emigrari pt permisul de rezidenta , ca nu te da nimeni afara din suedia .
ai vreun id de mess, email , skype ?
david31
david31
membru
membru

Sus In jos

Mesaj  marceluku Sam Mar 01, 2014 7:44 pm

Cardul era italian, romanesc nu am avut niciodată. Atunci cred că cel mai bine este să trimit prin poștă la migra, incercarea moarte nu are! Apropo de bani extrasul de cont am atât, în realitate am mult mai putini,am 2 copii al 3 - lea este pe drum, da unde atâta fericire? Sper să nnu verifice ăstia la banca mea, de fapt nici nu cred că au dreptul. I - ți mulțumesc încă o dată, duminică plăcută

marceluku
membru
membru

Sus In jos

Mesaj  david31 Sam Mar 01, 2014 1:55 pm

Cand o sa dai de cei de la emigrari , o sa ai un gust amar in gura cand o sa vezi ce grimasa o sa aiba pe chipuri , cand o sa le dai tu adresa de la hostel- hotel drept adresa ta in suedia .
inchiriaza ceva sigur frate , o camera undeva , si nu mai cheltui banii la hostel .
sigur cei de la emigrari o sa te trimita la plimbare cand o sa te intrebe unde locuiesti in suedia , plus de asta ....pt permisul de rezidenta , va trebui sa astepti saptamani sau luni intregi .
cu permisul de rezidenta mergi la cei de la skatt sa aplici de nr personale, nu ???
ehhh cu dovada ca ai bani de intretinut pe o perioada mai mare ...va trebui sa faci si dovada , nu ti-au spus ?
cardul sanitar ? adica cardul de la CAS , din romania l-ai pierdut ????
david31
david31
membru
membru

Sus In jos

Mesaj  marceluku Vin Feb 28, 2014 9:17 am

Azi am plătit pe 5 zile și am să fac copie și după chitanță, singura problema este ca miam pierdut cardul sanitar, sper să nu mă refuze din cauza asta iar pe extrasul de cont lipsesc 400 din cât miai zis u. Mulțumesc

marceluku
membru
membru

Sus In jos

Mesaj  marceluku Vin Feb 28, 2014 9:13 am

Am vb cu ăsta de la hotel și mia dat ok pt adresă

marceluku
membru
membru

Sus In jos

Mesaj  david31 Vin Feb 28, 2014 2:44 am

pardon , 12 000 euro sa ai in cont pe tot anul cu data intrarii in suedia ...
plus de asta o sa primesti doar nr personale temporare, pana aduci un contract de munca valabil .
david31
david31
membru
membru

Sus In jos

Mesaj  david31 Vin Feb 28, 2014 2:42 am

bine ai venit la suedia, he he he .
intra pe www.blocket.se , dai click pe stockholm , sus stanga mijloc dai click pe lagenheter , si o sati apara cu inchirierile de apartamente, suni si vb ...suedeza sau engleza .
www.thelocal.se , pe forum ...ai sa vezi in dreapta sunt anunturi , poate gasesti ceva chirie .
daca gasesti mcdonalds pe undeva , ai free wifi .
lyca mobile e bun sa suni acasa , comviq cu ceea ce ai cumparat tu , ai minute in toate retelele de mobile si fixa in suedia ....tre sa mai incarci de 199.
nu stiu cu adresa, dute si intreabai pe ei ......mai bine te duci la skateverket si aplici acolo de nr personale si iti spun ei cat tre sa ai la tine , ultima data era 12 000 euro lunar .
david31
david31
membru
membru

Sus In jos

Mesaj  marceluku Joi Feb 27, 2014 11:56 pm

Am fost la migrationsverket și mi-am luat formular ca să rămân în suedia și să mă mențin din resurse proprii, știe cineva dacă pot să scriu adresa de la hotel pe formular?

marceluku
membru
membru

Sus In jos

Mesaj  marceluku Joi Feb 27, 2014 11:54 pm

De asemenea mi-am luat și un număr de telefon 199 coroane dar oferta internet mia luat toți banii...! Apropo un operator Bun de telefonie mobila știe cineva?

marceluku
membru
membru

Sus In jos

Mesaj  marceluku Joi Feb 27, 2014 11:51 pm

Aveți noroc, ieri am ajuns în Stockholm și vreau să vă anunț că nu am întâmpinat mari probleme, ca să mă instalez temporar mi-am găsit unde să dorm in Sankt goransgatan se afla la 2 stații de metrou din Solna Centrum spre gara centrala. Plătesc 230 de coroane pe noapte bineînțeles ca nu e un hotel de lux dar important este să ai unde pune capul jos!

marceluku
membru
membru

Sus In jos

Mesaj  david31 Lun Feb 24, 2014 10:20 am

Costel a vrut sa spuna , ca sunt 10 romani si 10 talibani pe un loc de spalat vase , fratele meu . suedezii nu se inghesuie la spalat vase, curatenie si alte joburi de emigranti ieftini , intelegi ?
suedeziii au fugit in norvegia sa spele vase si wc.uri ca iau bani frumosi acolo , nu aici gen 50 kr la emigranti , 100 kr la suedezi ...si restul pe sociale pt non europenii nostri cu azil si cei veniti din occident( victime cica din razboaie ) plus saracii de ei au niste samsunguri s4 aurite , victime ale razboiului din siria lolll
Costele de ce nu i-ai explicat omului ca nu poate sasi cumpere aici nici macar o roata de masina , fara sa aiba acte ????
Marcele tata , daca crezi ca iti cumperi masina si dormi in ea pana iti gasesti tu de munca , suedezii abia te asteapta fratele meu .....peste tot si mai ales in stockholm politia ii fugareste pe tiganii nostri de peste tot , caravane , masini etc etc . ca esti roman si tu , esti bagat in aceeasi oala cu totii cat timp nu traiesti decent aici , nu ai o locuinta , nu platesti taxe .
ai grija cu vise de ciordeala haleu si alte chestii , ca aici si vecinul de sus si cel de sub tine te toarna imediat la garda, si nu e de gluma si sunt camere cam peste tot ....
limba suedeza priceputa de tine pe programe de pc. e egal cu zero cu cea vorbita locala si mai ales in stockholm 3 sferturi de capitala se vb arabeste si turceste mai des, putina franceza, swailiii , si romaneste de la fratii nostri romanesc la cate un colt de strada la cersit .
www.blocket.se , asta e siteul popular de aici ...inchirieri, masini,case, bani sa ai .
sa nu te gandesti ca suedezul sare sati faca tie contract de munca fratele meu , asta e doar o iluzie si vis pe care il ai si cand vei veni aici se va spulbera in cateva zile.
aici sa muncesti la firme suedeze , tre sa fii tare sus cu studiile ...dar daca ai noroc sa intri la o munca la vreun european sau arab turc, se stie de la inceput ca vei munci la negru mai des , si mai putin la alb , te hotarasti tu pe parcurs .
ai alte intrebari , iti raspund Smile
david31
david31
membru
membru

Sus In jos

Mesaj  marceluku Lun Feb 24, 2014 7:29 am

Care este cel mai bun site de anunțuri din Stockholm?

marceluku
membru
membru

Sus In jos

Mesaj  marceluku Lun Feb 24, 2014 5:36 am

Vă mulțumesc din nou. Joi ajung, am să țin cont de tot ce mmi-ati scris

marceluku
membru
membru

Sus In jos

Mesaj  costel igorov Lun Feb 24, 2014 4:29 am

Salutare marceluku !

Ce sa faci la Östersund marceluku, pe acolo e praf mare. La fiecare muca de spalator de vase sunt 20-30 de candidati suedezi. Doar pe la padure mai ai ceva sanse cind incepe sezonul in aprilie.
Vrei masina mai ieftina o cumperi de la privati. La dealeri este mai scump si in Italia sau Suedia. Fii atent la "dealerii" privati imbracati cu pantofi, pantaloni de stofa, camasa , cravata si geaca adica romii finlandezi. S-ar putea sa cumperi o masina cu rumegus in cutia de viteze. Poti cumpara si o masina buna de la ei dar daca nu te pricepi treci la urmatorul anunt. Problema este ca ai nevoie de alta masina ca sa-ti cumperi o masina de la privat. Trebuie sa te deplasezi tu pentru cumpararea masinii. Mainile cu pret bun dispar in prima jumatate de ora de pe net.
Bafta!
costel igorov
costel igorov
membru senior
membru senior

Numarul mesajelor : 93
Data de inscriere : 23/12/2009

Sus In jos

Mesaj  marceluku Lun Feb 24, 2014 12:24 am

Mulțumesc David, cu limba mă descurc, Mi-am instalat 2 programe cu limba suedeza, am învățat rusa care e mult mai grea dar acum îmi pare ușoară. În legătură cu mașina ce mă sfătuiești?

marceluku
membru
membru

Sus In jos

Östersund sau Stockholm? ! Empty hola

Mesaj  david31 Dum Feb 23, 2014 10:33 pm

alege stockholm , dar e la risc .
limba , e primul obstacol .
david31
david31
membru
membru

Sus In jos

Mesaj  marceluku Sam Feb 22, 2014 7:12 am

Mulțumesc foarte mult, sunteți foarte amabili ce să mai zic. ...

marceluku
membru
membru

Sus In jos

Mesaj  marceluku Vin Feb 21, 2014 5:44 am

Hai fraților, scrieți 2 cuvinte. Săptămâna viitoare am bilet. Mulțumesc

marceluku
membru
membru

Sus In jos

Östersund sau Stockholm? ! Empty Östersund sau Stockholm? !

Mesaj  marceluku Joi Feb 20, 2014 7:32 am

Salutare tuturor, numele meu este Marcel și am 30 de ani după 9 ani de Italia m-am hotărât să îmi încerc norocul în Suedia, nu cunosc pe nimeni acolo și mia venit așa mie să merg în östersund! Ideea mea este sa-mi cumpăr o mașină ca să am cu ce umbla în căutarea unui loc de muncă și să am unde să dorm! Am câteva întrebări și aș fi recunoscător dacă cineva care poate să mă lămurească miar raspunde: 1-masina să o cumpăr din Stockholm sau din Östersund? De la privat sau din parc auto? Mă refer la preț 2- În Stockholm sau în Östersund am șanse mai mari sa-mi găsesc un loc de munca cu contract? Știu că depinde de noroc! Mulțumesc

marceluku
membru
membru

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum